In 2009 scoorde Cointreau een ongelofelijk succes met de
Cointreaupolitan, een iets of wat zachtere versie van de Cosmopolitan (zonder vodka). In 2013 probeerden
ze het succes nog eens over te doen met de lancering van de Cointreau Fizz.
Iets minder geslaagd als marketingcampagne, maar toch ook een lekkere en
eenvoudige cocktail die nog steeds opduikt op menukaarten wereldwijd.
Cocktails hoeven zeker niet altijd ingewikkeld te zijn of
veel ingrediënten te bevatten. Bij dit warme zomerweer moeten ze vooral lekker
en verfrissend zijn. De Cointreau Fizz beantwoordt absoluut aan deze vereisten
en is klaar op een paar minuten. Cointreau is een likeur gemaakt van
sinaasappelen en kruiden en is een onmisbaar ingrediënt voor heel wat klassieke
cocktails zoals de Cosmopolitan en de Margarita. Dit recept bewijst echter dat
Cointreau op zich ook genoeg smaak te bieden heeft om een cocktail te dragen
als hoofdingrediënt.
In onderstaande video zien we Alfred Cointreau, zesde
generatie van de Cointreau familie, deze cocktail bereiden.
Ingrediënten
50 ml Cointreau15 ml vers geperst limoensap
100 ml Fever-Tree Soda water
1 limoen
Bereiding
Vul een shaker met ijs en voeg de Cointreau en het limoensap
toe. Stevig shaken gedurende 15 seconden. Strain in een voorgekoeld longdrinkglas
met ijs. Vul het glas verder aan met bruisend water. Versier met een bloemetje
of een partje limoen.
TIP : Deze ‘pure’ Cointreau Fizz kan je zelf nog naar eigen
smaak aanpassen door er vruchtensap aan toe te voegen (vb. appelsap,
veenbessensap, bloedsinaasappelsap, …). Wil je echt eens iets helemaal anders
proberen, gooi er dan een theezakje in met zwarte thee.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten