zondag 31 juli 2016

Cointreau Fizz


In 2009 scoorde Cointreau een ongelofelijk succes met de Cointreaupolitan, een iets of wat zachtere versie van de Cosmopolitan (zonder vodka). In 2013 probeerden ze het succes nog eens over te doen met de lancering van de Cointreau Fizz. Iets minder geslaagd als marketingcampagne, maar toch ook een lekkere en eenvoudige cocktail die nog steeds opduikt op menukaarten wereldwijd.
Cocktails hoeven zeker niet altijd ingewikkeld te zijn of veel ingrediënten te bevatten. Bij dit warme zomerweer moeten ze vooral lekker en verfrissend zijn. De Cointreau Fizz beantwoordt absoluut aan deze vereisten en is klaar op een paar minuten. Cointreau is een likeur gemaakt van sinaasappelen en kruiden en is een onmisbaar ingrediënt voor heel wat klassieke cocktails zoals de Cosmopolitan en de Margarita. Dit recept bewijst echter dat Cointreau op zich ook genoeg smaak te bieden heeft om een cocktail te dragen als hoofdingrediënt.
In onderstaande video zien we Alfred Cointreau, zesde generatie van de Cointreau familie, deze cocktail bereiden.

 
Ingrediënten
50 ml Cointreau
15 ml vers geperst limoensap
100 ml Fever-Tree Soda water
1 limoen


Bereiding
Vul een shaker met ijs en voeg de Cointreau en het limoensap toe. Stevig shaken gedurende 15 seconden. Strain in een voorgekoeld longdrinkglas met ijs. Vul het glas verder aan met bruisend water. Versier met een bloemetje of een partje limoen.

TIP : Deze ‘pure’ Cointreau Fizz kan je zelf nog naar eigen smaak aanpassen door er vruchtensap aan toe te voegen (vb. appelsap, veenbessensap, bloedsinaasappelsap, …). Wil je echt eens iets helemaal anders proberen, gooi er dan een theezakje in met zwarte thee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten