Deze ietwat zoetere cocktail met een schitterende kleur is ooit ontworpen door Ben Belmans, die we vandaag ook kennen als één van de drijvende krachten achter Belroy's. Volgens het verhaal werd de naam van de cocktail bedacht door Tom Barman, zanger
van de bekende rockgroep Deus.
Deze cocktail werd een grote hit bij heel wat cocktailbars in binnen- en buitenland. De kans dat
je deze cocktail ook kan bestellen in jouw favoriete cocktailbar is dus
bijzonder groot !
Bacardi-Martini, distributeur van Grey Goose Vodka nam deze
cocktail ook op in zijn lijst met ‘signature cocktails’ ter promotie van hun
merken.
Ingrediënten
1 cl Violetsiroop
1 cl Suikersiroop
4 cl Limoensap
6 verse frambozen
1 tl Rietsuiker
Bereiding
Gooi de frambozen in
een tumblerglas, samen met de rietsuiker en violetsiroop. Met een stamper alles
goed door elkaar mixen, het sap moet uit de frambozen komen. Voeg vodka,
suikersiroop en limoensap toe. Vul het glas op met gepileerd ijs en versier met
een bloemetje en/of een half limoenpartje.Wil je liever een cleane cocktail zonder de ‘pulp’ van de frambozen, maak de bereiding dan in een shaker en ‘double strain’ doorheen een fijn zeefje in het tumblerglas. Dit is dus niet de originele bereiding, maar ik heb het eens geprobeerd en het resultaat was best geslaagd.
Violetsiroop
Violetsiroop kan je
in de handel verkrijgen (vb. Monin), maar je kan het natuurlijk ook zelf maken.
Dit recept is van Manuel Wouters : doe 500 ml water in een pannetje op
een laag vuur en voeg 1 kg violetsnoepjes toe. Blijf rustig roeren tot het een
siroop is. Laat afkoelen en giet over in een afsluitbare fles.
Opgelet : Als je een
kleinere hoeveelheid wil maken moet je de verhouding tussen water en snoepjes sterk
aanpassen, anders krijg je een zeer dikke siroop. Dit komt omdat er natuurlijk ook
water verdampt. In een blogartikel las ik over een geslaagd recept met 200 gram
snoepjes op 300 ml water.
TIP
Heb je geen
gepileerd ijs in huis ? (="crushed ice", verkrijgbaar in zakken bij de
drankenhandel)Gooi gewoon wat ijsblokjes tussen een keukenhanddoek en knoop de uiteinden bij elkaar zodat het een zakje vormt. Leg dit bovenop een stevige snijplank. Enkele flinke meppen met een deegrol en je hebt de perfecte stukjes ijs voor deze cocktail !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten