zondag 3 juli 2016

Lazy Red Cheeks


Deze ietwat zoetere cocktail met een schitterende kleur is ooit ontworpen door Ben Belmans, die we vandaag ook kennen als één van de drijvende krachten achter Belroy's. Volgens het verhaal werd de naam van de cocktail bedacht door Tom Barman, zanger van de bekende rockgroep Deus.
Deze cocktail werd een grote hit bij heel wat cocktailbars in binnen- en buitenland. De kans dat je deze cocktail ook kan bestellen in jouw favoriete cocktailbar is dus bijzonder groot !
Bacardi-Martini, distributeur van Grey Goose Vodka nam deze cocktail ook op in zijn lijst met ‘signature cocktails’ ter promotie van hun merken.

Ingrediënten
4,5 cl Grey Goose Vodka
1 cl Violetsiroop
1 cl Suikersiroop
4 cl Limoensap
6 verse frambozen
1 tl Rietsuiker


Bereiding
Gooi de frambozen in een tumblerglas, samen met de rietsuiker en violetsiroop. Met een stamper alles goed door elkaar mixen, het sap moet uit de frambozen komen. Voeg vodka, suikersiroop en limoensap toe. Vul het glas op met gepileerd ijs en versier met een bloemetje en/of een half limoenpartje.

Wil je liever een cleane cocktail zonder de ‘pulp’ van de frambozen, maak de bereiding dan in een shaker en ‘double strain’ doorheen een fijn zeefje in het tumblerglas. Dit is dus niet de originele bereiding, maar ik heb het eens geprobeerd en het resultaat was best geslaagd. 


Violetsiroop
Violetsiroop kan je in de handel verkrijgen (vb. Monin), maar je kan het natuurlijk ook zelf maken. Dit recept is van Manuel Wouters : doe 500 ml water in een pannetje op een laag vuur en voeg 1 kg violetsnoepjes toe. Blijf rustig roeren tot het een siroop is. Laat afkoelen en giet over in een afsluitbare fles. 


Opgelet : Als je een kleinere hoeveelheid wil maken moet je de verhouding tussen water en snoepjes sterk aanpassen, anders krijg je een zeer dikke siroop. Dit komt omdat er natuurlijk ook water verdampt. In een blogartikel las ik over een geslaagd recept met 200 gram snoepjes op 300 ml water.


TIP
Heb je geen gepileerd ijs in huis ? (="crushed ice", verkrijgbaar in zakken bij de drankenhandel)
Gooi gewoon wat ijsblokjes tussen een keukenhanddoek en knoop de uiteinden bij elkaar zodat het een zakje vormt. Leg dit bovenop een stevige snijplank. Enkele flinke meppen met een deegrol en je hebt de perfecte stukjes ijs voor deze cocktail !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten