zaterdag 16 juli 2016

Nieuwe tonic van Fever-Tree en Sergio Herman


Zowat het meest bekende merk van Premium Tonics is Fever-Tree, waarbij de naam uiteraard staat voor de kinineboom, die het koortswerende ingrediënt levert wat in alle tonics aanwezig is. Charles Rolls en Tim Warrilow, de oprichters van het merk, gaan er prat op dat hun mixers uitsluitend natuurlijke producten bevatten, ook de kinine in de tonics komt rechtstreeks van kinabomen uit Congo. Hun mixers zijn intussen overal verkrijgbaar en inspireren barmannen wereldwijd tot lekkere cocktailcreaties.
Het vaste gamma aan smaken bevat tot op heden 4 tonics, 2 gemberdranken, 3 limonades, soda water en cola.
 • Indian Tonic Water : De klassieke bittere tonic die de aroma’s van de gin volledig tot hun recht laat komen.
 • Naturally Light Tonic Water : Eveneens een klassieke tonic, maar met 45% minder calorieën.
 • Mediterranean Tonic Water : De perfecte mixer voor kruidige citrusgins. De citroenolie uit Sicilië, geranium, rozemarijn en mandarijntjes brengen je helemaal tot aan de middellandse zee.
 • Elderflower Tonic Water : Tonic op basis van vlierbloesems, ideaal bij een zoetere florale gin.
 • Ginger Ale : Mixer met 3 verschillende natuurlijke gembersoorten en een hint van limoen. Ideaal om te mixen met whisky of rum.
 • Ginger Beer : Gemberbier (niet alcoholisch) wat eveneens 3 soorten gember bevat en de perfecte basis vormt voor legendarische cocktails als de Dark ’n Stormy of Moscow Mule.
 • Bitter Lemon : Ook bekend als “Lemon Tonic”. Heerlijk in combinatie met een citrusgin of vodka. Gemaakt met bronwater, kinine en de allerbeste citroenen.
 • Sicilian Lemonade : Zuiderse citroenlimonade met enorm veel smaak, ook perfect te combineren met heel wat gin’s of vodka’s.
 • Premium Lemonade : Mixer op basis van limoenen en bronwater.
 • Soda Water : Klassieke mixer voor whisky.
 • Premium Cola : Natuurlijke cola op basis van bruisend mineraalwater, rietsuiker en gemoute gerst. Niet overdreven zoet, dus perfect om de smaak van je spirit te behouden. Ideale mixer voor whisky, vodka en rum.
Vanaf deze zomer komt daar nog een gloednieuwe tonic bij, waarvan de smaken en aroma’s werden samengesteld in samenwerking met bekende sterrenchef Sergio Herman. Deze zuiderse tonic kreeg smaken en aroma’s mee van clementine en kaneel.
Sergio creëerde ook twee ‘signature cocktails’ met zijn tonic :


Cinnamon Satisfaction

Ingrediënten
20 ml vers sinaasappelsap
45 ml vodka
1 Flesje Fever Tree Clementine & Cinnamon Tonic
1 Kaneelstokje
5 of 6 blaadjes van citroenverbena (of dragon)


Bereiding
Vul naar keuze een wijnglas of highball (longdrink) met ijs.
Voeg het sinaasappelsap en de vodka toe. Vul het glas verder op met de tonic.
Versier het glas met een kaneelstokje en de blaadjes citroenverbena (of dragon).Clementine & Basil Love

Ingrediënten
1 wortel
10 ml vers geperst limoensap
45 ml London Dry Gin
1 flesje Fever Tree Clementine & Cinnamon Tonic
Enkele basilicumblaadjes en sinaasappelzeste


Bereiding
Haal een jong worteltje uit de tuin en gebruik een dunschiller om enkele lange stroken te maken.
Neem een groot wijnglas en plaats de stroken er eerst in langs de rand. Vul dan het glas verder op met ijs. Voeg het limoensap en de Dry Gin toe. Vul het  glas verder aan met de tonic.
Versier het glas met enkele basilicum blaadjes en rasp er wat sinaasappelzeste over vlak voor het serveren.

Deze gloednieuwe Fever Tree Clementine Tonic Water with Cinnamon is deze zomer exclusief te koop via de webshop van Sergio Herman (www.sergioherman.com). Binnenkort kan je hem ook vinden bij je gebruikelijke supermarkt of drankenhandelaar. Wij zijn er vrijwel zeker van dat ook deze nieuwe smaak weer heel wat barmannen zal aanzetten tot experimenteren. Ook op onze blog zal je één van de volgende dagen al een leuke combinatie ontdekken.
In de UK lanceerde Fever Tree recent ook Aromatic Tonic Water, maar die is voorlopig nog niet in ons land verkrijgbaar.  Op de website zagen we ook een Naturally Light Ginger Beer met 42% minder calorieën dan de gewone Ginger Beer, maar die is voorlopig ook nog niet te vinden in de winkelrekken.
Met dank aan Jet Import, invoerder van Fever Tree Premium Mixers voor de Benelux.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten