De meeste klassieke cocktails bevatten een stevige
hoeveelheid alcohol. Sinds vorige zomer merken we dat er een stijgende vraag is
naar iets lichtere cocktails. Met (hopelijk) heel wat warme zomeravonden voor
de deur zullen we af en toe proberen om ook wat lichtere cocktails samen te
stellen en met jullie te delen.
Toen ik van Delhaize de vraag kreeg of ik ook een cocktail
kon maken met appels, leek dit een geschikte gelegenheid om een lekker licht
zomeraperitief samen te stellen. Vergeleken met een doorsnee klassieke cocktail
zal dit aperitief maar ongeveer de helft aan alcohol bevatten.
Het is de eerste keer dat we cider gebruiken in een
cocktail. Cider is een laag-alcoholische (4,5%) schuimwijn gemaakt van
gefermenteerd appelsap. In de supermarkt of drankenhandel vind je ook cider
gemaakt van andere fruitsoorten. Cider is zeer populair in de UK en in sommige
Franse regio’s zoals NormandiĆ«.
Ingrediƫnten
6 cl
Delhaize Cidre Normand Brut3 cl Four Roses Bourbon
6 cl Fever-Tree Ginger Ale
Appel
Bereiding
Het glas voorkoelen met veel ijs. Serveer je deze cocktail
in je salon gebruik dan mooie retro whiskyglazen. Serveer je deze cocktail in
de tuin bij een BBQ, gebruik dan gerecycleerde confituurglazen voor een vintage
toets.
Eerst gaan we de cider mengen met de bourbon. Het resultaat
is het best wanneer je dit doet in een shaker met enkele ijsblokjes, maar door
de bubbels in de cider is dit niet zo eenvoudig. Je moet de shaker echt stevig
dichthouden tijdens het shaken. Kies je voor een eenvoudigere oplossing neem
dan een groot mengglas met ijs en roer stevig om alles te mengen en te koelen.
Serveer in een glas met ijs en voeg ginger-ale toe tot de
rand van het glas. Afwerken met een schijfje appel, al dan niet gedroogd.
Cocktails zijn geen exacte wetenschap, je mag dus zeker het recept aanpassen naar eigen smaak.
- Mag het iets pittiger, vervang de ginger-ale eens door ginger beer.
- Toch liever iets sterker ? Gebruik iets meer bourbon en iets minder ginger-ale.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten