maandag 25 april 2016

Apple Rose


De meeste klassieke cocktails bevatten een stevige hoeveelheid alcohol. Sinds vorige zomer merken we dat er een stijgende vraag is naar iets lichtere cocktails. Met (hopelijk) heel wat warme zomeravonden voor de deur zullen we af en toe proberen om ook wat lichtere cocktails samen te stellen en met jullie te delen.
Toen ik van Delhaize de vraag kreeg of ik ook een cocktail kon maken met appels, leek dit een geschikte gelegenheid om een lekker licht zomeraperitief samen te stellen. Vergeleken met een doorsnee klassieke cocktail zal dit aperitief maar ongeveer de helft aan alcohol bevatten.
Het is de eerste keer dat we cider gebruiken in een cocktail. Cider is een laag-alcoholische (4,5%) schuimwijn gemaakt van gefermenteerd appelsap. In de supermarkt of drankenhandel vind je ook cider gemaakt van andere fruitsoorten. Cider is zeer populair in de UK en in sommige Franse regio’s zoals NormandiĆ«.

Ingrediƫnten
6 cl Delhaize Cidre Normand Brut
3 cl Four Roses Bourbon
6 cl Fever-Tree Ginger Ale
Appel


Bereiding
Het glas voorkoelen met veel ijs. Serveer je deze cocktail in je salon gebruik dan mooie retro whiskyglazen. Serveer je deze cocktail in de tuin bij een BBQ, gebruik dan gerecycleerde confituurglazen voor een vintage toets.

Eerst gaan we de cider mengen met de bourbon. Het resultaat is het best wanneer je dit doet in een shaker met enkele ijsblokjes, maar door de bubbels in de cider is dit niet zo eenvoudig. Je moet de shaker echt stevig dichthouden tijdens het shaken. Kies je voor een eenvoudigere oplossing neem dan een groot mengglas met ijs en roer stevig om alles te mengen en te koelen.
Serveer in een glas met ijs en voeg ginger-ale toe tot de rand van het glas. Afwerken met een schijfje appel, al dan niet gedroogd.
 
Tips
Cocktails zijn geen exacte wetenschap, je mag dus zeker het recept aanpassen naar eigen smaak.
  • Mag het iets pittiger, vervang de ginger-ale eens door ginger beer.
  • Toch liever iets sterker ? Gebruik iets meer bourbon en iets minder ginger-ale.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten