De wederhelft (=Foodblogger Tineke’s Cucina) kwam thuis van de supermarkt met heel wat vers lentefruit, waarmee ze een dessertje wou maken : Panna Cotta met rabarber en aardbei.
Na enkele minuten opzoekwerk stelde ik vast dat ik met vrijwel dezelfde ingrediënten ook een zeer lekkere cocktail kon maken. Iets later stonden onze pannetjes naast elkaar op het vuur.
Een Bellini is een cocktail die ontstaan is in Venetië en traditioneel
gemaakt wordt met een geplette perzik (of perziknectar) en schuimwijn.
In dit recept geef ik een alternatief met rabarber wat eveneens een schitterend resultaat oplevert. De Rhubarb Bellini is een fruitige en zomerse cocktail die ook zeer geschikt is als aperitief bij vb. je volgende BBQ-feestje !
In dit recept geef ik een alternatief met rabarber wat eveneens een schitterend resultaat oplevert. De Rhubarb Bellini is een fruitige en zomerse cocktail die ook zeer geschikt is als aperitief bij vb. je volgende BBQ-feestje !
Natuurlijke fruitsuikers kan ik uiteraard niet vermijden,
maar de toegevoegde suiker heb ik in dit recept vervangen door Zùsto, waardoor
deze cocktail ook geschikt is voor diabeten. Ik zou dan wel aanbevelen om als
schuimwijn te kiezen voor een Cava Brut Nature.
Ingrediënten
3 stengels rabarber½ citroen
4 aardbeien
3 eetlepels Zùsto (suikervervanger)
3 eetlepels water
Schuimwijn
Bereiding
Een Bellini is een cocktail met een vrij eenvoudig principe :
We maken eerst een vruchtensiroop/coulis en die mixen we dan met een lekkere
schuimwijn.
Voor de vruchtensiroop starten we met het verwijderen van de
schil van de rabarber, daarna snijden we de rabarber in blokjes en doen deze in
een sauspan, samen met 3 eetlepels water.
Breng aan de kook, je zal zien dat de rabarber helemaal uit
elkaar valt en het eigenlijk een moes zal worden. Voeg nu ook de
suikervervanger toe. De hoeveelheid suikervervanger (of suiker als je dat zou
wensen) is een beetje volgens je eigen smaak. In mijn geval waren 3 eetlepels
perfect, maar mogelijk is jouw rabarber iets zuurder of net minder zuur. Je kan
dus best even proeven en doseren naar wens. Vergeet niet dat je altijd wat
zoetmiddel kan toevoegen, terug weghalen is vrijwel onmogelijk !
Wanneer het de textuur heeft van een dikke appelmoes is het
prima. Laat even afkoelen.
Snij de aardbeien in stukjes en doe deze in een blender.
Giet er de rabarbermoes bij en mix tot alles vloeibaar is. De siroop is in deze vorm perfect bruikbaar voor onze cocktail en ik merk dat de meeste barmannen de siroop ook gewoon zo gebruiken. Wil je echt alle pitjes en velletjes eruit om een cleane en heldere drink te krijgen, dan moet je de siroop eerst even zeven met een hele fijne zeef.
We nemen een champagneglas en voegen eerst 3 eetlepels toe van de siroop, we vullen verder af met een lekkere schuimwijn. Meestal is het nodig om even te roeren met een roerstaafje omdat de siroop nogal zwaar is. De schuimwijn mag uiteraard ook een Prosecco of Champagne zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten