Zowat het meest inspirerende gesprek wat ik heb gehad op de
beurs Venuez16 was op de stand van Ginderella. Deze Gin-producent uit Gent
heeft een schitterend verhaal. Jan en Geert Heyneman zijn twee broers met een
passie voor de natuur. Geert is een botanist en culinair genie die instaat voor
de recepten van hun distillaten. Jan heeft heel wat ervaring opgedaan in
grotere bedrijven en staat in voor het commerciële luik.
Hun eigen beschrijving van hun gin zegt eigenlijk alles :
Ginderella is een ambachtelijke Gentse gin op basis van invasieve exoten,
meerbepaald onkruid, geplukt op Gents grondgebied. De broers hebben zowat alle
onkruid van in en rond Gent in kaart gebracht en gaan daarmee aan de slag om de
optimale smaken en aroma’s te bekomen voor hun producten. Jeneverbessen, peper
en kafferlimoen worden aangekocht omdat deze niet (meer) aanwezig zijn in Gent.
De gin wordt gemaakt met 9 extracten : 3 onkruiden, 3 invasieve exoten die vooral
gekend zijn door de verdelgingsdienst en 3 klassieke botanicals.
Ginderella Gin is het signature product van deze broers,
maar daarnaast hebben ze al meerdere ‘Private Label’ gins afgeleverd voor
anderen. Het volgende product waarmee de broers willen uitpakken is een eigen
vermouth. Dit doet natuurlijk denken aan Forest Spirits, die na een reeks gins
ook met succes een eigen premium vermouth lanceerden. Ik kijk er alvast naar uit om ook deze vermouth te mogen testen.
Het spreekt voor zich dat Ginderella een eerder kruidige gin
is, maar ik vind 'hem ook best wel wat zoet. Voor hun perfect serve is het advies om te mixen met Monaco Tonic. Naar
goede gewoonte deden wij een test met een neutrale, bittere tonic om zo goed
mogelijk de aroma’s van de gin waar te nemen. Stad Gent kan zich geen betere
ambassadeur wensen dan deze lekkere kruidige gin.
Ingrediënten
5 cl Ginderella Gin12,5 cl Fever-Tree Tonic
Citroen
Platte bladpeterselie
Bereiding
De gin mag in een groot glas met ijs. We voegen via een
gedraaide cocktaillepel de tonic toe. Afwerken met een schijfje citroen en wat
bladpeterselie.
Cocktail
Ingrediënten
3 cl Vermouth3 cl Ginderella gin
3 cl Campari
Sinaasappel of cocktailkers
Bereiding
Voeg de drie dranken samen in een mixglas met veel ijs. Roeren
met een barlepel. Strain in een gekoeld whiskyglas met ijs. Afwerken met een
schijfje sinaasappel of een cocktailkers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten