woensdag 20 april 2016

Ginderella Negroni


 
Zowat het meest inspirerende gesprek wat ik heb gehad op de beurs Venuez16 was op de stand van Ginderella. Deze Gin-producent uit Gent heeft een schitterend verhaal. Jan en Geert Heyneman zijn twee broers met een passie voor de natuur. Geert is een botanist en culinair genie die instaat voor de recepten van hun distillaten. Jan heeft heel wat ervaring opgedaan in grotere bedrijven en staat in voor het commerciële luik.
Hun eigen beschrijving van hun gin zegt eigenlijk alles : Ginderella is een ambachtelijke Gentse gin op basis van invasieve exoten, meerbepaald onkruid, geplukt op Gents grondgebied. De broers hebben zowat alle onkruid van in en rond Gent in kaart gebracht en gaan daarmee aan de slag om de optimale smaken en aroma’s te bekomen voor hun producten. Jeneverbessen, peper en kafferlimoen worden aangekocht omdat deze niet (meer) aanwezig zijn in Gent. De gin wordt gemaakt met 9 extracten : 3 onkruiden, 3 invasieve exoten die vooral gekend zijn door de verdelgingsdienst en 3 klassieke botanicals.
Ginderella Gin is het signature product van deze broers, maar daarnaast hebben ze al meerdere ‘Private Label’ gins afgeleverd voor anderen. Het volgende product waarmee de broers willen uitpakken is een eigen vermouth. Dit doet natuurlijk denken aan Forest Spirits, die na een reeks gins ook met succes een eigen premium vermouth lanceerden. Ik kijk er alvast naar uit om ook deze vermouth te mogen testen.
Het spreekt voor zich dat Ginderella een eerder kruidige gin is, maar ik vind 'hem ook best wel wat zoet. Voor hun perfect serve is het advies om te mixen met Monaco Tonic. Naar goede gewoonte deden wij een test met een neutrale, bittere tonic om zo goed mogelijk de aroma’s van de gin waar te nemen. Stad Gent kan zich geen betere ambassadeur wensen dan deze lekkere kruidige gin.

Ingrediënten
5 cl Ginderella Gin
12,5 cl Fever-Tree Tonic
Citroen
Platte bladpeterselie


Bereiding
De gin mag in een groot glas met ijs. We voegen via een gedraaide cocktaillepel de tonic toe. Afwerken met een schijfje citroen en wat bladpeterselie.

 
Cocktail
 
 
Met binnenkort een gin en een vermouth in het gamma schreeuwt dit gewoon om een Negroni.

Ingrediënten
3 cl Vermouth
3 cl Ginderella gin
3 cl Campari
Sinaasappel of cocktailkers


Bereiding
Voeg de drie dranken samen in een mixglas met veel ijs. Roeren met een barlepel. Strain in een gekoeld whiskyglas met ijs. Afwerken met een schijfje sinaasappel of een cocktailkers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten