dinsdag 3 september 2019

Cocktails met Crodino

 
Crodino is een zeer gekend alcoholvrij aperitiefje. Maar kan je daar ook meer mee doen ?
Onder het motto “Waarom moeilijk als het ook eenvoudig kan” dacht ik na over het lekkere bloedappelsien-aroma van Crodino Rosso en waarom dat niet als smaakmaker zou kunnen dienen voor een verfrissende longdrink. Je zou dit uiteraard perfect kunnen mixen met Prosecco of zelfs Vodka, maar ik ontdekte dat de smaak eigenlijk ook verbazend goed past bij jeneverbes. Een klassieke London Dry Gin dus, of waarom niet… onze vaderlandse Jenever.


Het blijft nog steeds een vrij licht, zoet en fruitig drankje, maar het hoeven toch ook niet altijd cocktails met een mokerslag te zijn 😉.

Voor wie het drankje toch wat te licht vindt, heb ik nog iets anders in petto, lees dus zeker verder onder het recept !

Genepro Rosso


Ingrediënten
5 cl Gin of Jenever naar keuze, maar waar je de jeneverbes nog echt in proeft
1 flesje Crodino Rosso


Bereiding
Beide ingrediënten samenvoegen in een cocktailglas of longdrink met een groot ijsblok. Even kort roeren. Versieren met een schijfje bloedsinaasappel.


Opgelet, de Crodino Rosso is vrij dominant van smaak en het resultaat blijft een vrij zoete en fruitige longdrink. Wil je toch meer naar de echte typische Italiaanse bittere stijl, dan zal je wellicht deze tweede combinatie lekkerder vinden. Ik maakte een smaakvol aperitiefje met de klassieke Crodino.

Taste of Italy

Ingrediënten
3 cl Tanqueray London Dry Gin
3 cl Campari
1 cl vers citroensap
1 flesje (klassieke) Crodino
1 dash grapefruit bitters


Bereiding
Meestal worden cocktails met fruitsappen geshaked, maar ik koos er toch voor om dit aperitief rechtstreeks in het glas op te bouwen.


Alles samenvoegen in een cocktailglas (Een goed gekoeld flesje Crodino als laatste) met een groot ijsblok. Kort roeren. Versieren met een gedroogd sinaasappelschijfje. Salute !

Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten