maandag 30 september 2019

Bezoek aan de 3e editie van Spirits Inn Beringen

 
Voor het derde jaar op rij was het Casino van Beringen het decor voor het whiskyfestival van Spirits Inn Beringen. Ondanks het feit dat ik dit weekend wat veel hooi op mijn vork had, maakte ik toch een uurtje vrij om het festival te bezoeken.Waarom moet je dit festival zeker bezoeken ? Voor de grote verzameling aan zeldzame en oude bottelingen. Op geen enkel ander festival heb ik al zoveel bijzondere flessen bij elkaar gezien. Ik wil graag een paar zaken in de schijnwerper zetten, die ik zelf heel bijzonder vond :

 

  • Een stand met alle Belgische whisky’s, waar ook een boek kon aangeschaft worden over de Belgische stokerijen. 
  • Cask Aid VZW : deze vereniging gaat op zoek naar uitstekende vaten whisky, bottelt ze en schenkt de opbrengst integraal aan goede doelen. Veel mooier kan het toch niet worden ? Elk jaar selecteren ze een nieuw project om te steunen met de opbrengsten. In 2018 werd gekozen voor De Eglantier, een multifunctioneel centrum voor kinderen en jongeren met ernstige mentale of meervoudige beperkingen.
  • Ivo Drabs van Wine4You heeft elk jaar wel iets bijzonders mee. In de categorie “kelderresten” kan deze wel tellen. Via de kleindochter van cognacstoker Raymond Bertrand kon hij een aantal flessen op de kop tikken van een cognac die 100 jaar geleden werd gedistilleerd. Een zeer oude botteling waarbij de scherpte van de alcohol uiteraard is verzwakt zodat alle smaken naar boven komen. Het was beslist een unieke kans om dit te kunnen proeven op dit festival.

Was er nog meer te zien en te proeven ? Uiteraard, te veel om op te noemen!
Wil je meer weten over dit unieke en gezellige festival ? Kom dan volgend jaar gewoon zelf 😉. Deze beurs gaat steeds door tijdens het laatste weekend van september.

 
Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten