zondag 15 september 2019

Papillon

 
De kinderen gaan terug naar school en het weer begint vooral in de ochtend ook wat grauwer te worden. Het is duidelijk te voelen dat de herfst eraan komt. Cocktailbars leggen de laatste loodjes aan hun herfst- en wintermenu, maar ook cocktailbloggers voelen de kriebels om terug aan te slag te gaan met typische herfstsmaken : Appelen, peren, noten, kruiden, …

Er zullen ongetwijfeld nog voldoende recepten volgen met gerijpte spirits, dus starten we vandaag met een lekkere Gin-cocktail. Ik kies voor een Franse gin op basis van druiven. Voor de herfstinvloed gebruik ik Aurian 
Eau-de-vie de Poire. Zeer mooi distillaat, een echte smaakbom. 

Papillon

Ingrediënten
3 cl Sorgin
2 cl Dry vermouth
1,5 cl Aurian Eau-de-vie de Poire
0,5 cl Marie Brizard Orange Curaçao
Fever Tree Light Tonic


Bereiding
Alle ingrediënten (behalve de tonic!) samenvoegen in een shaker met veel ijs. Krachtig shaken en zeven in een voorgekoeld Martiniglas. Aftoppen met een klein beetje tonic.


Versieren met een krulletje sinaasappelzeste of een gedroogd sinaasappelschijfje. Geen verse sinaasappel, het is enkel de bedoeling aroma toe te voegen, geen sap.


Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten