donderdag 19 september 2019

Happy Birthday Jack - This Old Fashioned is Nuts !

 
Ik heb even getwijfeld om dit recept te bewaren voor de Old Fashioned Week, maar er waren toch voldoende argumenten om het nu reeds op de blog te gooien. Eerst en vooral omdat het een heerlijke herfstcocktail is, anderzijds ook als eerbetoon aan Jasper Newton ‘Jack’ Daniel.

September is immers de geboortemaand van Jack en dat vieren we een hele maand lang, omdat niemand nog weet op welke dag Jack precies jarig was. Op zijn graf staat September 1850, maar zelfs van het jaartal is niemand nog echt zeker. Alle documenten uit die tijd gingen immers verloren in een grote brand.


Dus bij deze : “Happy Birthmonth Jack”, we vieren dit met een Jack Daniel’s Old Fashioned die we helemaal in herfstsfeer brengen met notenlikeur en chocoladebitters.


This Old Fashioned is Nuts !

Ingrediënten
6 cl Jack Daniel’s Old Nr. 7
2 cl Aurian Liqueur de Noix 24°
1 cl suikersiroop
2 dashes Chocolate bitters

Bereiding
Alles samenvoegen in een mengbeker met veel ijs. Goed roeren tot alles perfect gemengd en gekoeld is. Serveren in een Old Fashioned tumblerglas met een groot helder ijsblok. Versier met een lekker plakkerige amarena-kers.

Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten