vrijdag 25 januari 2019

Nuevo Sol : Bacardi Legacy Competition Cocktail

 
Bacardi is één van de meest bekende rum-merken ter wereld en uiteraard heeft dit merk ook zijn eigen wereldwijde cocktailwedstrijd : The Bacardi Legacy Cocktail Competition. Het unieke aan deze wedstrijd is dat het niet zozeer de bartender is die centraal staat, maar wel de winnende cocktail. Het doel van deze wedstrijd is immers de volgende ‘Bacardi Legacy Cocktail’ te ontdekken die het rijtje kan vervolledigen met iconische rum-cocktails zoals de Mojito, de Old Cuban en de Daiquiri. Deze cocktails zijn zodanig lekker, eenvoudig en uniek dat ze moeiteloos de tand des tijds weerstaan en vlot overgenomen worden door bars en restaurants wereldwijd. Ze zoeken dus elk jaar de cocktail die het meeste potentieel heeft om als ‘blijver’ in het rijtje van rum-klassiekers te passen.

In 2017 werd deze wedstrijd trouwens gewonnen door onze Belgische deelnemer, Ran Van Ongevalle. Zijn ‘Clarita’ cocktail 
voldeed aan alle eisen die gesteld werden door de organisatie. Eén van die eisen is dat de cocktail ook wereldwijd op een eenvoudige manier moet kunnen worden gemaakt door alle bartenders. Ran moest daarnaast ook aantonen aan de hand van een marketingcampagne hoe zijn cocktail zou aanslaan bij het grote publiek.

Ook dit jaar wil ik graag even de schijnwerpers richten op deze wedstrijd. Ik ga dit echter niet doen aan de hand van de Belgische kandidaten en hun cocktails, maar met een #reshake van de deelnemende cocktail van een Amerikaanse kandidate in de halve finale : De cocktail is de Nuevo Sol en het recept is gemaakt door Melina Meza uit West Hollywood, California. Melina is bartender in de Broken Shaker rooftop bar in Los Angeles. Uiteraard gebruik ik voor deze #reshake mijn favoriete en beschikbare merken, maar ik blijf wel zo dicht mogelijk bij haar originele recept. Dat is immers ook net het doel van deze wedstrijd.

Het grootste probleem was echter dat het recept ook eenvoudig genoeg moest zijn om te passen binnen het concept van onze blog. In het originele recept zit het ingrediënt “Grapefruit Oleo Saccharum”. Dit is een bereiding die toch best wat kennis en ervaring vereist. 
Dit ingrediënt heb ik op Melina’s advies vervangen door een eenvoudig te bereiden pompelmoes cordial. Gelijke delen pompelmoessap en suiker opwarmen in een pannetje. Zodra de suiker helemaal gesmolten is gewoon laten afkoelen.

‘Nuevo Sol’ staat voor ‘Nieuwe zon’ en wil ons eraan herinneren dat elke nieuwe dag ook een nieuwe start is. Elke dag heeft nieuwe kansen en nieuwe opportuniteiten te bieden heeft. Melina wil aangeven dat je steeds de kans hebt om je passie te volgen en je doelen te bereiken. Net zoals Don Facunda Bacardi dat deed, nadat hij al heel wat tegenslagen had gehad.


Nuevo Sol


Ingrediënten
45 ml Bacardi Anejo Cuatro
7,5 ml Gonzalez Byass Viña AB Amontillado Sherry 
7,5 ml Marie Brizard Orange Curacao
22,5 ml Pompelmoes cordial
22,5 ml vers limoensap


Bereiding
Voeg alle ingrediënten samen in een shaker met ijs. Krachtig shaken en dubbel zeven in een mooie coupe of een Martini glas. Over de cocktail verstuiven we nog een wolkje nootmuskaat. Verdere garnering is niet noodzakelijk, maar kan eventueel met een bloemetje.

 
Glas : Zahara Homeware


Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations. In this specific article there is a paid promotion only for the glassware.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten