woensdag 23 januari 2019

Finley cocktailworkshop met Alex Kratena

 
Maandag werd ik verwacht in cocktailbar The Dirty Rabbit voor een cocktailworkshop van Finley Belgium. Trainer van dienst was niemand minder dan Alex Kratena, een doorwinterde bartender van wie ik eerder in Firenze al eens een presentatie had gezien. Alex is een voormalige Head Bartender van The Artesian en momenteel is hij bezig met de lancering van twee nieuwe bars in Londen. Deze workshop ging over de basisprincipes voor het opbouwen van een cocktail, in het bijzonder highballs waarbij gebruik werd gemaakt van de premium mixers van Finley.

Finley is dan wel een merk van de Coca-Cola groep, maar als premium mixers zijn ze wellicht toch nog steeds iets minder bekend in ons land. Het zijn nochtans interessante producten omdat ze net iets anders zijn. Ik denk dan vb. aan de tonic met zeezout die een cocktail toch net dat ietsje meer pit geeft. Persoonlijk vond ik deze mixers wel ietsje zoeter dan de andere populaire merken.

Momenteel zijn er vier smaken beschikbaar :
 
  • Tonic Water
  • Ginger Ale
  • Sea Salt Lemon
  • Muscovado Twist
De technieken tijdens de workshop waren vrij basic en afgestemd op het publiek van influencers die waarschijnlijk toch iets minder ervaring hadden met het maken van cocktails. Van de ‘vaste kern’ van Vlaamse drinksbloggers was enkel collega Yannick aanwezig.
 
Aan een lange tafel stond alles klaar om zelf te experimenteren. In tegenstelling tot de eenvoudige technieken had Alex wel een aantal bijzondere cordials klaargemaakt. Niet-alledaagse smaken om toe te voegen aan onze cocktail, wat beslist zin gaf om te experimenteren.

Vooral de Palo Santo cordial viel erg in de smaak en combineerde uitstekend met Tio Pepe Sherry. Ikzelf voegde daar nog Rittenhouse Rye whiskey aan toe en vulde af met een Finley Ginger Ale. Zeer smaakvolle highball.


Een leuke workshop met een zeer gepassioneerde trainer. Maar als cocktailblogger mocht het misschien toch nog net iets meer zijn. Er werd ons ook verteld dat de workshop voor bartenders meer inhoud had, wat toch wel onze nieuwsgierigheid aanwakkerde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten