woensdag 16 januari 2019

Njomly : Nieuwe webshop voor foodies en levensgenieters

 
Maandagochtend reed ik richting Hove voor de persvoorstelling van Njomly, een gloednieuwe webshop barstensvol delicatessen voor hobbykoks, foodies en levensgenieters. We werden verwacht in de degustatieruimte van The Butcher’s Store, beenhouwerij Delaet & Van Haver. Niet zomaar een doorsnee beenhouwerij, maar een slager die rubberlaarzen aantrekt om zelf zijn runderen te gaan uitkiezen en tevens de slager die vlees levert aan internationale top-restaurants zoals deze van Gordon Ramsay en Albert Adrià. De verwachtingen waren dus redelijk hoog.

Njomly is een webshop waarvoor momenteel reeds 11 kwaliteitsleveranciers een selectie hebben gemaakt van hun gamma. Deze selectie zal verder worden aangepast naargelang het seizoen en op vraag van de klanten. Deze producten van de verschillende leveranciers worden onderling ook met elkaar gelinkt. Kies je vb. een stuk gerijpt rundsvlees van The Butcher’s Store of een lekkere kaas van Kaasaffineurs Van Tricht, dan zie je onderaan op het scherm ook onmiddellijk welke wijn daar best bij past zodat je die ook dadelijk kan meebestellen.

Ook luxeproducten zoals kaviaar of truffel haal je via deze weg heel eenvoudig in huis. Al deze producten samengebracht in een “one-stop-webshop” is al behoorlijk vernieuwend en interessant voor foodies, maar ze gaan nog een stuk verder.

Door de integratie van livevideo in de webshop kan je niet alleen een kijkje nemen in de winkels of ateliers van de leveranciers. Je kan ook via een chatbox vragen stellen, die live voor de camera worden beantwoord. We kregen hiervan een mooie demonstratie. Wie een stuk gerijpt vlees van pakweg 40 euro wil kopen, heeft misschien de behoefte om het vlees ook werkelijk te zien alvorens het afgesneden wordt of om vragen te stellen over de bereiding. Dit is dus voortaan perfect mogelijk. Naar de toekomst toe zullen de mogelijkheden nog verder worden uitgebreid, zodat in dit voorbeeld de slager je bestelling ook zelf aan je winkelmandje kan toevoegen.

Waarom is deze webshop ook interessant voor het publiek van onze drinksblog ?
Eerst en vooral zijn heel wat lezers uiteraard ook foodies, maar daarnaast is op deze webshop ook een mooie selectie wijnen te vinden van Vinifera Fine Wines en sterke dranken van The Nectar. Deze laatste is één van de grootste importeurs en distributeurs van whisky’s en andere kwaliteitsspirits. Ze zijn bij het grotere publiek vooral bekend voor hun jaarlijkse spiritsbeurs “Spirits in the Sky”. Tijdens deze voorstelling mochten we alvast proeven van enkele whisky’s van The Dalmore en Belgian Owl, daarnaast was er ook Graham’s Port wat uitstekend paste bij de kazen.


Op dit ogenblik zijn volgende leveranciers reeds aanwezig op de webshop :

Er is geen centrale voorraad. Alles is dus kraakvers en komt rechtstreeks van de leveranciers. Alle bestellingen tot 13 uur worden de dag nadien uitgeleverd via koeltransport. Tijdens de week gebeurt dat ’s avonds, tijdens het weekend zijn er drie mogelijke tijdslots. Je ontvangt daarna een sms met het tijdstip van levering binnen een marge van slechts één uur. Gedaan met een halve dag te zitten wachten op een koerier !
 
Zoals onze vaste lezers weten zijn we natuurlijk zelf rasechte foodies en gaan we deze nieuwe webshop beslist ook zelf uitproberen. Het relaas van onze eerste bestelling lees je binnenkort op onze zusterblog Tineke’s Cucina.
 
Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten