zondag 13 januari 2019

#Drinkstagram Tribute : Deep Purple Martini


(Nederlands onder deze alinea)

One of the drinksblogging buddies that inspired me the most in the past year is definitely Served by Soberon. I raise this glass to Matthias, whose dedication to #drinkstagram is amazing. He might look like a softy, he’s a teacher after all… but I know he is also a true metalhead. This dark but sweet cocktail is a perfect image of that.


Eén van de andere drinksbloggers die me in het afgelopen jaar het meest heeft geïnspireerd is absoluut Served by Soberon. Ik hef het glas op Matthias, wiens toewijding voor #drinkstagram gewoon schitterend is. Hij ziet er misschien uit als een softie, hij is nu eenmaal een onderwijzer… maar ik weet dat hij ook een onverbeterlijke metalhead is. Deze zeer donkere maar tegelijk ook ietsje zoetere cocktail is dan toch een mooi eerbetoon.

Deep Purple Martini

Ingrediënten
50 ml Absolut Vodka
30 ml Blue Curaçao
10 ml witte vermouth
Een scheutje veenbessensap


Bereiding
Ik wou voor deze cocktail niet alleen de smaak maar ook de kleur helemaal juist hebben. In principe is dit een cocktail die je kan shaken, maar ik koos toch voor de mengbeker om smaak en kleur beter onder controle te hebben. Voeg alle ingrediënten behalve het veenbessensap samen in een mengbeker met veel ijs. Krachtig roeren. Scheutje veenbessensap toevoegen en roeren. Kijk naar de kleur en proef met je barlepel. Wanneer het perfect naar wens is, zeven in een mooi Martini- of wijnglas.


Glas : Zahara Homeware.

Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations. In this specific article there is a paid promotion only for the glassware.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten