dinsdag 8 januari 2019

Martin's Rentmeesterij : Restaurant Akko en Martin's Bar

 
We doen het niet zo heel vaak, maar het staat wel degelijk vermeld in de omschrijving van deze blog. Af en toe bezoeken we ook restaurants en hotels, waar we dan een recensie over schrijven. Meestal lees je dan meer over het diner op de foodblog van mijn wederhelft, terwijl ik mijn focus leg op de dranken en/of de bar. De bars die behoren bij restaurants of hotels zijn een bijzonder interessant onderwerp. Er is namelijk heel wat verschil in terug te vinden, zelfs binnen eenzelfde hotelgroep. Laat ons vooral niet vergeten dat een aantal van de allerbeste cocktailbars ter wereld ook deel uitmaken van een hotel. Een dikke maand geleden kon ik vaststellen dat in grote Italiaanse steden zowat alle hotels en restaurants (ook brasseries etc.) beschikken over een goedgevulde bar en de nodige kennis om kwalitatieve cocktails te serveren. Vandaag zitten de Belgische brasseries wellicht nog niet op hetzelfde niveau, al verschijnen er ook hier meer en meer klassieke cocktails op de kaart.

Toen we in 2017 Martin’s Red mochten uitproberen, was er in de bar amper sprake van cocktails. Ze stonden zelfs niet eens vermeld op de kaart. Daarom was ik blij verrast dat er in het persbericht van Martin’s Rentmeesterij ook lovend werd gesproken over de hotelbar die onder leiding staat van de van oorsprong Syrische bartender Elias Edlbe. Voor hij naar hier kwam was hij onder meer barmanager bij Propaganda Gin Bar in Beiroet.
Het hotel en het restaurant zijn grotendeels gevestigd in een ruime nieuwbouwvleugel bij de vroegere rentmeesterwoning (13e eeuw), behorende bij de landcommanderij Alden Biesen in Bilzen. Martin’s Bar bevindt zich in het oude gedeelte van het gebouw.

Akko is het restaurant van dit Martin’s Hotel en we werden uitgenodigd om eens te komen proeven van de keuken van “Jong Keukengeweld” Kevin Bonnano, die eerder ook al de keuken van Restaurant Le Cinquieme naar 14/20 in de Gault&Millau bracht.

Helaas bleek een cocktail als aperitief niet mogelijk, omdat de bar nu eenmaal niet naast het restaurant is gevestigd, maar aan een andere zijde van het gebouw. We kregen de keuze tussen een glaasje Pommery Champagne of een lokale schuimwijn. We kozen voor de voortreffelijke Champagne. Wil je toch liever een cocktail als aperitief, reserveer je tafeltje dan best iets later en bezoek vooraf de bar. Dit is perfect mogelijk en je zal het je ook beslist niet beklagen.

Bij het diner koos ik voor aangepaste wijnen. Mijn wederhelft was chauffeur van dienst en het is steeds afwachten wat het restaurant kan aanbieden voor wie bewust geen of minder alcohol drinkt. In het verleden varieerde dat van water of frisdrank tot een arrangement van infusies. Een dikke pluim voor Akko die ook een Bob-arrangement aanbiedt met kleine wijnglaasjes. Je blaast zeker niet positief, maar je kan toch ook van elke wijn eens proeven.

Het diner was trouwens schitterend, maar daarover lees je binnenkort meer op onze zusterblog. Ik zou alleen al teruggaan voor het fantastische brood wat je bij de volledige maaltijd krijgt geserveerd. Als ik één klein puntje van kritiek mag geven, dan is het dat de afruimers misschien iets minder enthousiast mogen zijn. Soms hadden we het eten nog in de mond terwijl het bord al terug richting keuken verdween.

Op advies van de sommelier, die overigens zijn werk echt voortreffelijk deed, bezochten we na de maaltijd toch nog de bar voor een after dinner cocktail. Ik koos voor een zeer lekkere variant op de Negroni : “Late Night Coffee” met Campari, Bombay Sapphire Gin, Martini Rosso, Tia Maria en een shot verse Espresso. Deze bar is zeker een bezoekje waard, ongeacht of je ook gebruik maakt van het hotel of restaurant.


Disclaimer
All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and
Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article.
Articles containing products: Some products might have been gifted by the producer or distributor, but these are in no way paid promotions or recommendations that were chosen for me instead of by.
Articles about bars, restaurants, distilleries and events : I'm often invited to attend events for free, but the article is still my own personal opinion and in no way guided by anyone else.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten