woensdag 20 september 2017

The Red's Sportsbar & Grill - De bar van de Rode Duivels

Als je weet dat zowel de wederhelft als Troonopvolgster helemaal gek zijn van voetbal, kan je je wellicht ook voorstellen dat er enthousiast gereageerd werd toen we een uitnodiging kregen om de oefenterreinen van de Rode Duivels in Tubize te bezoeken. En aangezien Troonopvolgster al weken aan het zeuren was om ook nog eens een museum te bezoeken werd het een weekendje Brussel. Lekker even weg in eigen land.

Na een educatief bezoek aan het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (Als je kinderen hebt een absolute aanrader!) en een eerste regenachtige blik op de KBVB-oefenterreinen mochten we aanschuiven voor het diner in The Red’s Sportsbar & Grill. Mijn aandacht ging uiteraard eerst en vooral naar de drankenkaart. Zoals je kan verwachten in een sportbar stonden er heel wat bieren op de kaart, maar toch ook cava, Champagne, sterke dranken en aperitieven. Alleen… geen enkele cocktail, wat toch vreemd lijkt voor zo’n high-end locatie. Dan maar een whisky en een glaasje cava besteld als aperitief.

Toen een tijdje later de manager een praatje kwam maken aan onze tafel kaartten we toch ook dit gebrek aan. Blijkt dus dat de gasten tot nu toe echt geen interesse tonen in cocktails. Hooguit enkele Mojito’s tijdens de zomer. Maar tot mijn verbazing stelde de manager wel dat alle klassieke cocktails kunnen besteld worden en dat er zelfs op aanvraag een aparte cocktailkaart is. Die wilden we natuurlijk wel eens bekijken.

Op deze “geheime” cocktailkaart een reeks klassiekers van Margarita tot Piña Colada, maar ook enkele signature cocktails. Ik proefde alsnog de Martin’s Yellow, een sour cocktail op basis van vodka en Mandarine Napoleon. Een sour met deze reeds 125 jaar bestaande mandarijntjeslikeur had ik nog niet eerder geproefd, dus ik was best nieuwsgierig. De signature cocktails worden trouwens geserveerd in een plastic shakertje met een leeg glas erlangs. Je mag zelf bepalen of je de cocktail wil drinken met of zonder ijs. Misschien een wat ongebruikelijke manier van serveren, maar de cocktail was lekker en perfect in balans. Toen de cocktail op tafel kwam zag ik een aantal andere gasten verbaasd kijken met een blik van “Hey, er waren dus toch cocktails”. Het klassieke verhaal van de kip en het ei. Wat niet op de kaart staat, zal uiteraard ook niet vaak besteld worden.

Het Martin’s Red Hotel is een gloednieuw en zeer modern hotel op een boogscheut van Brussel, omringd door de oefenterreinen. Ideaal voor zakenmensen die het graag wat rustiger hebben, maar toch snel op hun afspraak in de hoofdstad willen zijn. Het volledige hotel staat in het teken van onze nationale voetbalploeg. Zelden een concept gezien wat op zo’n geslaagde manier en tot in de allerkleinste details werd doorgevoerd. Zeker een aanrader.

Mijn advies voor de bar ? Probeer volgende zomer één of meerdere verfrissende aperitiefcocktails op de kaart te zetten zoals vb. een Aperol Spritz, ondersteund met promokaartjes op de tafels.

Wedden dat het een succes zal worden en dat je daarna ook vraag krijgt naar andere cocktails ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten