dinsdag 5 september 2017

Fentimans Ginger Beer & Muddled Lime

Fentimans is ook in ons land een bekend merk van mixdrankjes. Zowel thuis als in de betere cocktailbar tillen deze producten je Gin & Tonic, Dark & Stormy of Moscow Mule tot een hoger niveau. Wanneer er nieuwe smaken in het gamma verschijnen is het dan ook steeds de moeite om deze eens wat nader te bekijken.

Het grote succes van Gin & Tonic zat vooral in het feit dat je slechts twee ingrediënten nodig had om tot een smaakvol einde te komen. Mochten we dit kunnen doortrekken naar andere cocktails, ligt er nog een volledige thuismarkt open van mensen die maar al te graag nieuwe smaken willen ontdekken.


Fentimans Ginger Beer & Muddled Lime is een gloednieuw product wat absoluut mogelijkheden biedt. Voor een Moscow Mule heb je alleen nog wat vodka nodig, voor een Dark & Stormy alleen nog wat rum. Eenvoud en gebruiksgemak.
Maar hoe zit het met de smaak ?


Uiteraard is dit een “gebrouwen” gemberbier en geen Ginger-Ale. De smaken en aroma’s zijn dus stevig, dit is zeker geen flauwe limonade. Je proeft de combinatie van pittige gefermenteerde Chinese gemberwortel en verfrissende limoen. Van de eerste druppel tot de lange nasmaak blijven de smaken intens aanwezig.


Deze Ginger Beer is tevens geïnfuseerd met enkele botanicals waaronder jeneverbes en duizendblad, maar deze zijn zeker niet overheersend, eerder heel subtiel aanwezig. Naar mijn persoonlijke smaak een zeer geslaagd product, mooie mix met een stevige kick van de gember.

De overige Fentimans mixers komen uiteraard later nog wel aan bod in onze recepten.

Easy Moscow Mule


Ingrediënten
5 cl Vodka
10 a 15 cl Fentimans Ginger Beer & Muddled Lime
½ Limoen


Bereiding
We vullen een koperen beker met ijsblokken. Voeg de vodka toe.


Vul verder aan met gemberbier. Heel voorzichtig kort omroeren.

Versier met twee partjes limoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten