dinsdag 25 april 2017

Life of Clarita 24/04/2017 - Bacardi Legacy

De meeste cocktailwedstrijden staan in het teken van de kennis en uitvoering door de bartender, die daarmee erkenning krijgt voor zijn professionaliteit. De Bacardi Legacy Global Cocktail Competition is een buitenbeentje met een iets andere insteek. In deze wedstrijd gaan ze op zoek naar nieuwe “legendarische cocktails” die het lijstje van klassiekers kunnen completeren. Heel wat bekende cocktails worden immers gemaakt met de rums van Bacardi. Denk maar aan de Mojito of Daiquiri.

Voor deze wedstrijd moet een cocktail bereid worden op basis van Bacardi Carta Blanca, Bacardi Carta Oro of Bacardi 8. De cocktail moet niet enkel vol van smaak zijn, maar ook van inhoud. Een sterk verhaal wat hoort bij een sterke cocktail. De cocktail moet wereldwijd kunnen gemaakt worden met ingrediënten die eenvoudig verkrijgbaar zijn.

De finale van deze wedstrijd zal doorgaan op 23 mei in Berlijn. De Belgische finalist, Ran van Ongevalle (The Pharmacy) nodigde gisteravond vrienden en kennissen uit om samen te toasten op het succes van zijn inzending, de Clarita. Samen met de finalisten van 37 andere landen zal hij strijden om de wereldtitel en om Clarita toe te voegen aan de lijst van legendarische cocktails. In een eerste ronde zullen de 16 beste cocktails gekozen worden. In de tweede ronde worden de deelnemers beoordeeld op hun campagne en de inspanningen die ze hebben gedaan om hun cocktail ‘legendarisch’ te maken. In de uiteindelijke finaleronde worden alle punten opgeteld en mogen de 8 besten verder strijden voor de wereldtitel “Bacardi Legacy Drink of the year”.

Naast het “gewone” recept was er tijdens de voorstelling gisteravond ook een alternatief te proeven. Maxime Willems van Proef! Laboratorium demonstreerde live hoe hij Clarita ultrasoon infuseerde met sherryhout.
 
Een netwerkevent met heel wat leuke mensen uit de horecawereld en Ran die duidelijk toch blij was dat deze intensieve campagne zijn einde bereikt. Maar wie Ran kent, weet dat hij loopt op pure adrenaline. Clarita is een zeer lekkere en smaakvolle cocktail. Voor mij lijkt het zelfs alsof je eerst de volledige ronde smaak krijgt van de cocktail en dat je vervolgens verschillende ingrediënten na elkaar lijkt te proeven (zoals de crème de cacao en de absinth). Dit is duidelijk een cocktailrecept waar zeer lang over nagedacht is en waar heel wat experimenten aan vooraf zijn gegaan.
Bij deze alvast een dikke proficiat voor de prestaties van deze Belgische finalist en heel veel succes in Berlijn!
 
Meer foto's kan je terugvinden in het album op onze Facebook-pagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten