vrijdag 14 april 2017

Cavalieri Gin 2.0 - The Summer Edition

Enkele maanden geleden mochten we de eerste Cavalieri Gin testen, samengesteld door de enthousiaste hobbykoks van de kookclub voor ondernemers Cavalieri in Cucina. Die gin staat inmiddels op de kaart van heel wat klasserestaurants, maar de makers bleven zeker niet op hun lauweren rusten. Deze week kregen we een gloednieuwe versie in handen, die nog beter geschikt is voor lekkere lente- en zomeraperitiefjes.

De twee Cavalieri gins met elkaar vergelijken is bijna onmogelijk, ze liggen echt zeer ver uit elkaar van smaak. In deze nieuwe zoetere variant zit heel veel framboos, aardbei en zeste van Italiaanse appelsien en zoete Italiaanse sinaasappel. Toen ik hoorde welk fruit erin was gegaan verwachte ik eigenlijk een gin die zou aanleunen bij (de eveneens zeer lekkere) Mom Gin, maar dat bleek toch niet te kloppen. De sinaasappels hebben hun werk gedaan om hier een zeer Italiaans getinte gin van te maken. Hij is wat zoeter dan hun vorige versie en ook deze keer is het alcoholgehalte beperkt tot 38% waardoor hij ook zeer toegankelijk blijft.


Deze keer kregen we niet alleen een ‘perfect serve’ gelijkaardig aan die van de eerste gin, maar we kregen er ineens ook de recepten bij voor twee ‘signature cocktails’. Die gingen we natuurlijk testen onder onze eigen lentebloesems. Deze cocktails hoef je niet te shaken of te roeren, gewoon heel eenvoudig de ingrediënten samenvoegen in een groot gin/tonic glas met veel ijs.


Op een zomers en/of zuiders terrasje laat ik me nogal eens gemakkelijk verleiden door een verfrissende Aperol Spritz, maar deze cocktails zijn daar absoluut concurrenten voor !

Cavalieri Gin/Tonic Perfect Serve
5 cl. Cavalieri Gin 2.0
20 cl. Erasmus Bond Tonic
Granaatappelpitjes

Cavalieri Cocktail
4 cl. Cavalieri Gin 2.0
5 cl. Crodino
15 cl. Erasmus Bond Tonic
Granaatappelpitjes

Cavalieri Cocktail Royal
4 cl. Cavalieri Gin 2.0
4 cl. Prosecco Rosé
16 cl. Erasmus Bond Tonic
Granaatappelpitjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten