donderdag 3 mei 2018

Monte Carlo

In deze periode komen er af en toe al wel eens een paar warme zonnige dagen en dan dromen we weg naar zomerse bestemmingen. Met deze cocktail, afgeleid van de bekende Manhattan, zitten we aan de Middellandse zee in het mondaine Monaco.

De Monte Carlo maak je met een stevige en lekker kruidige Rye-whiskey (vb. Rittenhouse 100-proof). Oudere recepten voegen vaak nog een weinig suikersiroop toe, maar ik vind dit overbodig. Ik zag ook recepten waarin Peychaud’s bitters gebruikt werden i.p.v. Angostura bitters. Dan krijg je natuurlijk een iets andere twist met wat minder kruiding en wat meer anijs. Opnieuw een eenvoudige cocktail die laat zien dat je een compleet ander resultaat krijgt door te spelen met de ingrediënten van een echte klassieker.


Monte Carlo


Ingrediënten
6 cl Rye Whiskey
1,5 cl Bénédictine D.O.M.
2 dashes Angostura bitters


Bereiding
Voeg alle ingrediënten samen in een mengglas met veel ijs. Krachtig roeren gedurende een 15tal seconden tot de cocktail goed koud is. Strainen in een glas naar keuze. Deze cocktail past zowel in een tumbler met ijs als in een Martiniglas. Als versiering zou je kunnen kiezen voor een citroentwist of een cocktailkers, maar eigenlijk is dit zelfs overbodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten