woensdag 16 mei 2018

Ruby, Ruby, Ruby, Ruby

Tijdens zwoele zomeravonden zoeken we uiteraard lekkere cocktailrecepten waar je mee kan scoren wanneer er iemand op bezoek komt. Misschien moet je dan eens denken aan een ‘Ruby’.

Van deze fruitige cocktail zijn er ook weer ontelbaar veel varianten te vinden, met of zonder granaatappel. Er bestaan winterversies en ik zag er zelfs eentje die maar liefst 40.000 dollar kost, inclusief een echt robijntje. 


Hele oude recepten zijn soms op basis van gin en grenadine. In latere recepten zie je twee verschillende strekkingen : Ruby’s met granaatappel en Ruby’s met pompelmoes.

Onderstaand recept is afgeleid van wat volgens mij momenteel het meest gangbare recept is met pompelmoes, maar ik heb de likeur vervangen door siroop en ietsje meer vodka toegevoegd.

Ingrediënten
5 cl BelRoy’s Vodka
1,5 cl Aperol
2 cl Vlierbloesemsiroop
2 cl Vers sap van roze pompelmoes
2 cl Vers citroensap
1 eiwit

Bereiding
Voeg alle ingrediënten samen in een shaker zonder ijs (of met één enkel ijsblokje) en shake krachtig. Daarna ijs toevoegen en opnieuw shaken tot de shaker ijskoud is. Strainen in een voorgekoeld coupeglas. Eventueel versieren met een schijfje verse of gedroogde pompelmoes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten