maandag 12 maart 2018

Twee jaar Vallina's Gin (1/2)

Eind januari passeerden we een belangrijke mijlpaal, onze blog bestond reeds twee jaar. Eén van de eerste personen die me twee jaar geleden aansprak over de blog en me hierin ook steeds heeft gemotiveerd is Vallina Nelles van Restaurant O Geros in Genk. Zij had twee jaar geleden ook net haar eigen Vallina's Gin op de markt gebracht. Na veel experimenteren had ze eindelijk de moed verzameld om naar een grote stokerij (Massy) te stappen en een eerste batch te bestellen. Geen nepsmaakjes of poederkes, maar echte Griekse masticha als unieke smaakmaker. Het begin van een mooi verhaal want intussen zijn er al duizenden flessen over de toonbank gegaan en is er ook een ‘Barrel Aged’ editie en zelfs een premixed Negroni beperkt beschikbaar.

Omdat we allebei twee jaar bezig zijn met ons verhaal besloten we om nog eens wat lekkere cocktails te maken met Vallina’s Gin en er een wedstrijdje aan te koppelen. In deze blogpost krijg je alvast twee lekkere cocktailrecepten. In de volgende blogpost volgt nog een derde superlekker recept en een wedstrijd waarmee je een fles Vallina’s Gin kan winnen.


Vallina’s Negroni

Ingrediënten
3 cl Vallina’s Gin
4 cl Rosé of Rode Vermouth (Vallina gebruikt een Griekse Rosé vermouth)
3 cl bitter/amaro (vb. Campari)
1 cl liefde en Grieks temperament ;-)Bereiding
Alle ingrediënten mogen samen in een mengglas met veel ijs. Stevig roeren tot de cocktail ijskoud is.


Strainen in een cocktailglas met vers ijs.


Vallina’s Hellas G&T

Ingrediënten
5 cl Vallina’s Gin
15 cl Premium tonic
1 cl ouzo
(optioneel 1 cl bitter/amaro)

Bereiding
Deze cocktail wordt bereid in het highball-glas.

Plet eerst twee kerstomaatjes, twee schijfjes komkommer, twee muntblaadjes met een druppel olijfolie en rode wijnazijn in een groot glas. Vul aan met crushed ijs. Voeg de vloeibare ingrediënten toe.

Afwerken met een kerstomaat, feta, komkommer en munt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten