Deze gin bevat 13 natuurlijke botanicals waaronder jeneverbes, rozemarijn, citroen, sinaasappelschillen, kardemom, java peper, basilicum, koriander, tijm, amandel en appel. Er wordt steeds gestookt in kleine batches, in een traditionele koperen ‘pot still’.
Ik werd vooral nieuwsgierig naar deze nieuwe gin toen ik zag dat een indrukwekkende reeks sterrenrestaurants (waaronder het enige Belgische driesterrenrestaurant Hof van Cleve) deze gin op hun kaart hadden gezet.
Wanneer je Bro's Gin puur proeft kan je alleen maar vaststellen dat het een correcte gin is, niet heel uitgesproken, duidelijk gericht op een breed publiek. Beetje kruidig, maar ook (klassiek) veel citrus. Het is pas in een Gin & Tonic dat deze gin helemaal tot zijn recht komt. We kiezen op advies van de producent voor een neutrale Fever Tree Tonic en voegen één van de gebruikte botanicals ook opnieuw toe in het glas. We kiezen voor een takje verse tijm uit onze tuin. Heerlijke Gin & Tonic.
Bro's Gin Rickey
Ingrediënten
5 cl Bro's Gin
2,5 cl Vers limoensap
1,25 cl suikersiroop
Bruiswater
Bereiding
We voegen de gin, limoensap en suikersiroop samen in een shaker met ijs. Krachtig shaken gedurende 15 seconden. Strainen in een highball glas met vers ijs. Het glas verder aanvullen met bruiswater.
Even heel kort roeren met de barlepel, versieren met verse of gedroogde citroenschijfjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten