maandag 19 maart 2018

Een Gin Rickey met Bro's Gin

Een tweetal jaar geleden begonnen drie goeie vrienden vanuit een gezamenlijke passie te experimenteren met gin. Het resultaat daarvan is Bro’s Gin, wat vandaag in de markt gezet wordt als een Premium London Dry Gin.

Deze gin bevat 13 natuurlijke botanicals waaronder jeneverbes, rozemarijn, citroen, sinaasappelschillen, kardemom, java peper, basilicum, koriander, tijm, amandel en appel. Er wordt steeds gestookt in kleine batches, in een traditionele koperen ‘pot still’.

Ik werd vooral nieuwsgierig naar deze nieuwe gin toen ik zag dat een indrukwekkende reeks sterrenrestaurants (waaronder het enige Belgische driesterrenrestaurant Hof van Cleve) deze gin op hun kaart hadden gezet.

Wanneer je Bro's Gin puur proeft kan je alleen maar vaststellen dat het een correcte gin is, niet heel uitgesproken, duidelijk gericht op een breed publiek. Beetje kruidig, maar ook (klassiek) veel citrus. Het is pas in een Gin & Tonic dat deze gin helemaal tot zijn recht komt. We kiezen op advies van de producent voor een neutrale Fever Tree Tonic en voegen één van de gebruikte botanicals ook opnieuw toe in het glas. We kiezen voor een takje verse tijm uit onze tuin. Heerlijke Gin & Tonic.


Wat me opvalt op de nieuwe menukaarten in cocktailbars, maar ook tijdens drankenevents, is de opkomst (of terugkeer?) van highball cocktails. Ideaal op een zomers terrasje en meestal toch ook wat lichter in alcohol. Als ik moet gokken voor deze zomer denk ik dat we heel wat Coolers, Cobblers en Rickeys op de menukaarten gaan terugvinden. Ik probeer dan ook om met deze nieuwe gin een lekkere frisse Gin Rickey te maken. Een eenvoudig recept, wat de Gin nog steeds centraal zet.


Bro's Gin Rickey

Ingrediënten
5 cl Bro's Gin
2,5 cl Vers limoensap
1,25 cl suikersiroop
Bruiswater

Bereiding
We voegen de gin, limoensap en suikersiroop samen in een shaker met ijs. Krachtig shaken gedurende 15 seconden. Strainen in een highball glas met vers ijs. Het glas verder aanvullen met bruiswater.

Even heel kort roeren met de barlepel, versieren met verse of gedroogde citroenschijfjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten