Het eerste wat ons opviel bij aankomst in de voormalige Westergasfabriek was de enorme drukte. Blijkbaar is koffie en de hele lifestyle die erbij hoort in Nederland letterlijk en figuurlijk heel erg ‘hot’.
In sneltempo baanden we ons een weg doorheen de menigte naar de stand van Brita voor onze eerste workshop.
Tijdens een “cuppingsessie” met barista Liesbeth Sleijster (Winnares van NL Barista Championship 2007 en Nr.3 op het World Barista Championship in 2008), werd aangetoond dat vers gezette koffie met gefilterd water echt totaal anders smaakt dan met gewoon leidingwater. Het verschil was duidelijk merkbaar en stemt beslist tot nadenken.
Op de beurs zagen we ook meerdere bar-standen, waar koffie ook als ingrediƫnt werd gebruikt voor lekkere cocktails. Dat koffie-cocktails zoals de Espresso Martini ook de echte koffieliefhebber kunnen bekoren was hier zeker ook merkbaar.
Op de stand van Brita kwam bartender Laurens da Costa de bezoekers verwennen met vers geshakete cocktail-proevertjes.
Deze beurs was zeer druk en goede foto’s maken was absoluut niet eenvoudig, maar we proberen de sfeer toch samen te vatten in enkele leuke beelden.
Op de stand van Brita kwam bartender Laurens da Costa de bezoekers verwennen met vers geshakete cocktail-proevertjes.
Deze beurs was zeer druk en goede foto’s maken was absoluut niet eenvoudig, maar we proberen de sfeer toch samen te vatten in enkele leuke beelden.
Er volgt ook nog een verslag op onze zusterblog Tineke's Cucina, met wat meer aandacht voor de koffie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten