woensdag 30 augustus 2017

Twee nieuwe smaken voor World's End Rum

Dinsdagavond waren we te gast bij cocktailbar Bar Zar op het Antwerpse Zuid voor een voorstelling van World’s End Rum. Deze voortreffelijke ‘dark spiced’ rum kennen we natuurlijk al langer. Intussen is er op het label al bijna geen plaats meer om alle medailles toe te voegen die dit topproduct intussen heeft gewonnen.

Lester Schutters van 2240 Social Club, de bezieler van deze rum, heeft voor zijn twee nieuwe spiced rum varianten samengewerkt met twee bekende bartenders : Rob Biesmans van Koks&Tales (Hasselt) en Tom Neijens van The Drifter (Gent). Ze mochten elk hun eigen rum ontwikkelen, wat ze dan ook met heel veel passie hebben gedaan. Tom ging voor een “Tiki Spiced” versie, Rob voor een “Falernum”. Van beide producten kan je puur genieten of verwerken in een lekkere cocktail. Beide bartenders waren natuurlijk niet aan hun proefstuk toe. Tom is al jaren bezig met zelf rums te infuseren en Rob maakt eveneens al jaren zijn eigen falernum. Eerst creëerden ze een complexe rumblend, waar ze dan allebei mee aan de slag gingen.


World’s End Falernum : In principe is Falernum een huisgemaakte rum-cordial met amandel, citrus, kruidnagel, vanille en gember die de meeste cocktailbars gewoon zelf maken en verwerken in tal van cocktails zoals de Mai-Tai of de Zombie. De varianten die te koop zijn in drankenhandels zijn meestal zware siropen waar diverse smaken aan zijn toegevoegd. Rob’s versie is helemaal anders. Dit is een falernum op basis van rum, waar je de rum ook nog echt duidelijk in proeft. Sterk genoeg om puur te serveren (stirren met ijs en daarna serveren op ijs), maar ook smaakvol genoeg om heerlijke cocktails mee te maken.

World’s End Tiki Spiced : Een mooie en kruidige rum die je dadelijk meeneemt naar de Caraïben. We proefden veel kaneel, maar ook toetsen van chocolade. Deze variant leent zich uitstekend voor een heerlijke Rum Old Fashioned.


Tijdens deze voorstelling konden we ook enkele cocktails proeven op basis van deze drie ‘spiced rums’ : 


Dark Spiced Rum
Dark & Stormy : World’s End Dark Spiced, limoensap, Gemberbier.

Tiki Spiced Rum
Daiquiri : World’s End Tiki Spiced, citroen, rietsuikersiroop.
Navy Grog : World’s End Tiki Spiced, pompelmoes, citroen, honingmix.


Falernum
Blazing Britt : World’s End Tiki Spiced, World’s End Falernum, Pierre Ferrand Curacao, limoensap, gembersiroop.
The Ginger Beard : World’s End Dark Spiced Rum, World’s End Falernum, limoensap, gembersiroop, Erasmus Bond Dry Ginger.


Uiteraard ging er ook een flesje mee naar huis, dus binnenkort gaan we ook zelf aan de slag om lekkere cocktails te maken op basis van deze nieuwe rum.

P.S. Meer foto’s op onze Facebook-pagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten