zaterdag 26 augustus 2017

Nieuwe cocktailbar in Gent : The Cobbler

Het gebeurt maar al te vaak dat oude statige gebouwen leeg komen te staan en in verval geraken. Echt doodzonde, want vaak zijn dit schitterende gebouwen die mits een degelijke renovatie echte blikvangers kunnen worden binnen een stad. Het statige voormalige Postgebouw uit 1898, gelegen tussen de Graslei en de Korenmarkt in Gent, werd gedurende anderhalf jaar zeer grondig gerenoveerd. De onderste verdiepingen zijn voorbehouden voor winkeltjes en een supermarkt, maar in de twee bovenste verdiepingen van dit neogotische gebouw huist voortaan het boetiekhotel 1898 The Post, uitgebaat door Zannier Hotels. Deze hotelgroep realiseerde eerder al prachtige hotels en resorts in Frankrijk en Cambodia. Binnenkort openen ook nog nieuwe hotels in Namibië en Vietnam.

Eén van de leukere momenten voor een cocktailblogger is wanneer je een uitnodiging in de bus krijgt om een nieuwe cocktailkaart te gaan proberen. Nog leuker wanneer het gaat om een gloednieuwe cocktailbar, waar een World Class Bartending winnaar achter de bar staat : Jurgen Nobels, geflankeerd door zijn rechterhand David Lebeer die tot voor kort nog achter de bar stond in The Pharmacy. Het mag gezegd worden dat de verwachtingen redelijk hoog lagen.


Het uiterst gezellige ‘The Kitchen’ waar ontbijt, lunch en ‘Afternoon Tea’ voor de hotelgasten wordt opgediend, tovert zich elke dag vanaf 17:00 uur om in “The Cobbler”. Een “Cobbler” is een veelgebruikte driedelige cocktailshaker, maar eveneens een oude klassieke cocktail die je meestal tegenkomt op de kaart als “Sherry Cobbler”. Vanaf nu is het dus ook de naam van een nieuwe cocktailbar en zeker niet de eerste de beste.

Zoals het een speakeasy betaamd is de ingang vrij discreet gehouden aan de kant van de Graslei. Een tuintje achter een hek leidt naar de toren, waar je via een monumentale draaitrap de bar kan bereiken. Bij het binnenkomen mochten we dadelijk proeven van “The Cobbler”, de signature Sherry-cocktail van deze bar. Omdat ik tijdens dit bezoek niet alleen mijn foodbloggende wederhelft, maar ook mijn Troonopvolgster had meegebracht, schudde Jurgen ook nog snel een lekkere mocktail op basis van verschillende citrusvruchten uit zijn shaker (C-Bomb).


Na deze verfrissing kregen we eerst een rondleiding door het hotel waar we enkele van de 38 kamers mochten bekijken, waarvan de grootte wordt aangeduid met post-termen zoals The Stamp, The Postcard, The Envelope, … In deze kamers trouwens geen klassieke mini-bar maar een heuse mini-cocktailbar met alle ingrediënten om zelf aan de slag te gaan. Wat heel erg opvalt is dat dit gebouw is gerenoveerd met enorm veel respect voor het verleden. Doorheen het hotel vinden we overal decoraties en attributen terug die herinneren aan het vroegere postgebouw en aan het oude Gent. Het leukste van deze rondleiding was ongetwijfeld een korte blik op de “Honesty Bar”, die alleen toegankelijk is voor hotelgasten. Hier kunnen ze zichzelf in alle rust een lekkere borrel inschenken, waarna ze dit gewoon noteren op een formuliertje. Eerlijk duurt het langst.

We mochten vooraf elk een favoriet ingrediënt opgeven, waar Jurgen intussen mee aan de slag ging. Wij kregen een heerlijke cocktail van frisse citrus met vodka en eentje met Rye whisky en frambozen. Ik was ook een klein beetje jaloers op de schitterende variatie op een whisky sour die mijn buurman kreeg.


Er was een gezellige en aangename sfeer in de bar, waar we in de loop van de avond nog heel wat bekende gezichten zagen binnenlopen zoals Bart Capoen van Jiggers, World Class 2017 deelnemer Charly Lebrun en collega-cocktailblogger Matthias Soberon (ServedbySoberon)
.

Het Gentse Patershol had al enkele absolute toppers van cocktailbars zoals Jiggers en The Drifter, maar deze stijlvolle hotelbar is zeker nog een mooie aanvulling. Het zit zeker wel goed met ‘The Cobbler’ en ik vermoed dat dit zeker niet ons laatste bezoek was aan deze gloednieuwe Gentse hotspot.


Meer foto's kan je terugvinden in het album op onze Facebook pagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten