maandag 21 augustus 2017

Amaroweek : Adriatique met Amaro Montenegro

We starten de #Amaroweek met een cocktail op basis van één van de meest typische Italiaanse amari. En neen, dan heb ik het niet over Campari (die komt later in de week zeker nog wel aan bod), maar over Amaro Montenegro.

Deze kruidenlikeur is een traditionele amaro uit Bologna, gemaakt met maar liefst 40 kruiden en botanicals waaronder vanille, koriander, thee en sinaasappelschillen. Afgevuld op 23° alcohol is dit een uitstekende smaakmaker voor een lekker bitterzoet Italiaans aperitiefje. Amaro Montenegro werd bedacht door Stanislao Cobianchi in 1885 en de naam verwijst naar Prinses Elena van Montenegro.

De cocktail die we vandaag voorstellen is een variatie op de klassieke “Campari-Orange” longdrink die je vast en zeker al heel vaak hebt geproefd op een zonnig terrasje. Deze cocktail staat wat steviger in zijn schoenen, is veel complexer in zijn aroma’s en veel gedistingeerder in smaak.


ADRIATIQUE

Ingrediënten
4 cl Amaro Montenegro
4 cl Vers sinaasappelsap
2 cl Aperol


Bereiding
Voeg de drie ingrediënten samen in een shaker met ijs. Krachtig shaken en strainen doorheen een extra zeefje in een voorgekoeld Martiniglas. Een cocktailkers op de bodem voor een speelse apero-touch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten