maandag 28 augustus 2017

Diageo World Class Bartending wedstrijd 2017

Vorige week was Mexico-City het strijdtoneel voor de finale van de belangrijkste cocktail-wedstrijd : Diageo World Class Bartending. De 55 deelnemers waren de winnaars van de lokale wedstrijden in de deelnemende landen. Ons land werd vertegenwoordigd door Naushad Rahamat, head-bartender van de Antwerpse cocktailbar Cocktails at Nine. Uiteindelijk haalde hij net niet de laatste 10, maar zette met zijn unieke creaties toch een zeer mooie prestatie neer.
 

Het was ook dit jaar een stevige strijd waar de barmannen en -vrouwen onder meer aan de slag gingen om een zo ecologisch mogelijke cocktail te maken in de Mex-ECO proef. Hier gebruikte Naushad onder meer stukjes marmer (eigenlijk afval van een Antwerpse beeldhouwer) in plaats van ijsblokjes. Daarna moesten ze een cocktail maken die de jury helemaal zou meenemen naar de eigen stad en cocktailbar van de bartender.  

Elk ingrediënt was een link naar één van de collega’s van Naushad, zonder wie hij naar eigen zeggen niet in deze finale zou zitten. Ook was er een leuke nieuwe proef waar ze een cocktail moesten maken met eenvoudig te vinden producten, alsof ze te gast waren bij een vriend en iets lekkers moesten maken met wat er te vinden was in diens keuken of barkast. Elke jaar zijn de proeven toch weer wat verschillend, wat het boeiend maakt om de wedstrijd te blijven volgen. De beker ging dit jaar mee naar Canada met Kaitlyn Steward.

Een tweetal weken geleden waren we aanwezig tijdens het besloten preview event in Cocktails at Nine en mochten we de cocktails proeven waarmee Naushad in Mexico zou deelnemen aan de finale. Enkele leuke sfeerbeelden kan je terugvinden in het album op onze Facebook pagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten