zondag 2 juli 2017

Level Gin en de Gin & Tonic Plus

Ooit werd wel eens voorspeld dat na Gin ook Vermout heel erg populair zou worden. Toch waren er evengoed heel wat redenen waarom dit niet het geval zou zijn. Het is alleszins een vaststaand feit dat de populariteit van Gin & Tonic ervoor heeft gezorgd dat veel meer mensen interesse zijn gaan tonen in cocktails.

Eerst enkele opmerkingen : 
  • Een Gin & Tonic is ‘a match made in heaven’. Een Vermout & Tonic is ook lekker, maar het ligt toch een niveau lager dan de smaaksensatie van een Gin & Tonic.
  • Een Gin & Tonic is ook populair geworden omdat iedereen het heel eenvoudig thuis kon maken. Een cocktail vraagt toch al wat meer flessen in de kast en wat meer techniek om tot een lekker resultaat te komen. De drempel om hier zelf aan te beginnen ligt dus flink wat hoger.
Hiermee rekening houdend zijn er toch best wel wat lekkere cocktails die een mooie tussenstop vormen op de reisweg van de Gin & Tonic naar de ‘volwaardige’ cocktails.
Onze variant van vandaag is een eenvoudige en zeer lekkere cocktail. Iedereen die thuis zelf een Gin & Tonic kan maken, kan absoluut ook deze cocktail maken.
 
Als Gin kiezen we deze keer voor Level Gin. Een Spaanse premium gin van likeurstoker Teichenné die al heel wat prijzen heeft gewonnen. Level Gin is 3x gedistilleerd en wordt afgevuld op 44% alcohol. De wijnalcohol wordt op smaak gebracht met de obligate jeneverbes, koriander, citroen, sinaasappel, engelwortel, kardemom, pompelmoes en sinaasappelbloesem. Binnenkort testen we ook de 'barrel aged' versie. 

Gin & Tonic Plus

Ingrediënten
5 cl Level Gin
5 cl Siderit Vermout Oscar Solana
Erasmus Bond Tonic

Bereiding
Voeg de Gin en Vermout samen in een coppa-glas met ijs. Even goed roeren om de smaken te vermengen en de ingrediënten te koelen. Aanvullen met tonic via de gedraaide steel van een barlepel.

Versieren met een gedroogd schijfje citroen en/of een kaneelstokje.
Voor een extra bittere toets kan je nog een paar druppels grapefruitbitters toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten