woensdag 26 juli 2017

Bezoek aan zomerbar Casa Facundo (by The Pharmacy)

The Pharmacy in Knokke staat deze zomer in het teken van hun “Summer Circus”, een vrij uitgebreide kaart met al hun grote zomerhits. Verwacht dus heel wat verfrissende en lichte aperitiefjes op basis van gin of vodka, maar ook echte signature-cocktails zoals de Eté Anisé (ontworpen voor een internationale Campari-campagne) en de Clarita (de winnende cocktail van de Bacardi Legacy Competition 2017).

Is deze “Summer Circus”-kaart toch niet helemaal je ding, loop dan vooral door naar achter en neem plaats op het gezellige tuinterras. Hier is de hele zomer lang een leuke tuinbar gevestigd, geïnspireerd door Bacardi : “Casa Facundo”.

In deze zomerbar doet de jongste telg van de Van Ongevalle cocktaildynastie, Noa, helemaal haar eigen ding. De tuin werd aangekleed met tenten, sfeervolle lampions en de bijzondere stoffering die we intussen gewoon zijn in de Pharmacy. Op de kaart onder meer een highball versie van de Clarita. Visuele voorproefjes van de kaart kan je ook vinden op hun Facebook Pagina
 
Omdat het vroeg op de avond toch wat frisjes was kozen de meeste bezoekers voor de gezellige zeteltjes binnen, maar een uurtje later zat de cocktailbar afgeladen vol en zagen we toch ook heel wat mensen richting tuinbar en terras lopen. Eenmaal het donker was en de lampions het terras verlichtten, was het er dan ook zeer gezellig.


Ik proefde een lekker frisse Pineapple Daiquiri en de inmiddels wereldwijd bekende Eté Anisé. Aan de overkant van de tafel kwam een Lazy Red Cheeks (inmiddels in een vijftal cocktailbars geproefd, maar ook hier absoluut een topper!) en een Viola mocktail.
Niet één, maar zelfs twee zeer geslaagde concepten om de hele zomer van te proeven.

De zomerbar ‘Casa Facundo’ is elke dag geopend vanaf 19 uur.

Meer foto’s op onze Facebook pagina.

1 opmerking: