vrijdag 14 juli 2017

Sauvelle Vodka + Bay Breeze cocktail

In onze reeks van zomerse verfrissende cocktails gaan we vandaag voor een eigen interpretatie van de Bay Breeze, wat op zijn beurt al een variant is van de Cape Cod.
Met eigen interpretatie bedoel ik in dit geval echt de hoeveelheden. Als je zoekt naar recepten voor deze cocktail zal je werkelijk alle mogelijke verhoudingen tegenkomen. Ik vind dat wanneer je een cocktail maakt met vodka als spirit, dat je dan ook die vodka nog moet proeven. Anders kan je veel beter een lekkere mocktail maken met de overige ingrediënten. Voorbeeld: Gooi er nog wat limoen bij en je hebt een voortreffelijke Beach Breeze mocktail (8 cl ananassap, 4 cl veenbessensap, 4 cl limoensap).


Mijn voornaamste advies is dan ook: Pas de hoeveelheden aan naar je eigen smaak (of de smaak van de persoon voor wie je de cocktail maakt). Met de hoeveelheid ananassap bepaal je de zoetheid, met het veenbessensap bepaal je de droogheid van de cocktail. Ik drink deze cocktail het liefst kurkdroog.


Als spirit kiezen we deze keer voor Sauvelle vodka
, een small batch, 100% natuurlijke Franse vodka. Sauvelle betekent “wild & beautiful”, wat slaat op het platteland waar deze vodka wordt geproduceerd, maar ook op de mensen voor wie het product is gemaakt, “The free-spirited, well-travelled, bon-vivant”.

Sauvelle wordt geproduceerd in een micro-distillery in de regio Charente/Cognac.
Neus: Zeer clean, fris, subtiele noten van vanille, amandel, kersenbloesem. Smaak: Rond, zacht, veel karakter, subtiele noten van vanille en amandel. Finish: Zeer zacht en creamy, vanille en karamel blijft wat hangen.  Deze vodka kan perfect gedronken worden met tonic, maar is ook zeer geschikt voor complexere cocktails. Het aroma houdt zeer goed stand. Hier gaan we dan ook zeker nog verder mee experimenteren.


Bay Breeze Cocktail

Ingrediënten
4 cl Sauvelle Vodka
6 cl Veenbessensap
2 cl Ananassap

Bereiding
Neem een groot wijnglas en voeg de ingrediënten samen. Roer even goed door elkaar, voeg ijsblokken toe en roer nog enkele seconden om de cocktail te koelen.

Als versiering voegen we een stukje gedroogde (of verse) ananas toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten