dinsdag 4 juli 2017

Happy 4th of July - Horse's (Red)Neck

Een welgemeende “Happy 4th of July” aan mijn vrienden aan de overkant van de grote badkuip. Voor jullie maak ik vandaag een “Horse’s Neck” met een speciale editie van Ole Smoky Moonshine.

Ole Smoky was de eerste stokerij die een federale licentie kreeg in de geschiedenis van Oost-Tennessee. Ze gebruiken nu nog steeds het 200 jaar oude recept van hun “niet-bepaald-legale-moonshine-stokende” voorouders voor het maken van hun basisspirit. Hierop hebben ze heel wat variaties gemaakt, vaak met toegevoegde fruitsmaken.


Met hun basisspirit gingen we al eerder aan de slag tijdens de Old Fashioned Week 2016 en twee andere smaken (Apple Pie en Cinnamon) zaten in de Alchemistbox die we testten in de aanloop naar de kerstperiode.

Deze Harley Davidson Moonshine is een stevig doorgerookte blend die tegelijk rokerig, kruidig, pittig en toch best zacht van smaak is. Een niet zo evidente combinatie. Deze speciale blend is het eerste “barrel aged” product van deze stokerij en mocht een drietal maanden rijpen op stevig getoaste ex-bourbon vaten. Deze Moonshine werd afgevuld aan 103 Proof als eerbetoon aan de Harley Davidson twin-cam 103 motor. Ik geef toch even mee dat de kleur niet helemaal afkomstig is van de (toch best vrij korte) rijping op getoaste vaten, op de ingrediëntenlijst lees ik dat de spirit ook bijgekleurd is met karamel.


Ter plaatse in de stokerij is er trouwens ook een “Honey Charred” editie te koop van deze Harley Davidson Moonshine.  

Ingrediënten
5 cl Olé Smoky Harley Davidson Road House Customs Moonshine
2 dash Angostura bitters
10 cl Schweppes Premium Mixer Ginger-Ale


Bereiding
Vul een highball glas met ijsblokken en voeg de moonshine toe. Vul aan met Ginger-Ale en twee dashes Angostura bitters. Eén korte draai met de barlepel is voldoende.

Garneer met een zeste van citroen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten