zaterdag 29 juli 2017

Filliers Dry Gin 28 Tangerine

Filliers Dry Gin 28 was altijd al één van mijn favorieten. Het is een klassieke en kruidige Dry Gin die uitermate geschikt is voor gebruik in cocktails en longdrinks. In de loop der tijd proefde ik ook al enkele varianten zoals de ‘barrel aged’ editie. In mijn zoektocht naar verfrissende zomercocktails mocht ook een lekkere zomerse Gin & Tonic van deze stokerij niet ontbreken. Liefst zo perfect mogelijk.

Filliers heeft een leuke box op de markt met een fles Filliers Dry Gin 28 Tangerine en 10 kleine doosjes met de juiste botanicals. Geschikt voor een tiental smaakvolle zomerse aperitiefjes.

Met deze variant keert master-distiller Pedro Saez Del Burgo terug naar zijn Spaanse roots. De heerlijke citrus in deze gin is afkomstig van mandarijntjes uit Valencia. Deze worden toegevoegd aan het klassieke Dry Gin 28 recept wat we reeds kennen. Het resultaat is een lekkere florale en fruitige gin.
Heel veel citrus aroma in neus en mond, maar ook exotische warme toetsen. De jeneverbes blijft prominent aanwezig, wat ik persoonlijk wel kan waarderen.
Naar keuze in een verhouding van 1 op 3 te combineren met een neutrale tonic of vb. een Fever-Tree Mediterranean. Misschien ook eens te proberen met de nieuwe Aromatische Tonic van Fever-Tree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten