dinsdag 6 juni 2017

Negroniweek Kick-off event Antwerpen - Verslag

Nog tot eind deze maand heeft Campari een schitterende pop-up in Antwerpen : Piazza Gaspare. Uiteraard was dit ook de meest geschikte plek om de officiële aftrap te geven van de Negroniweek.

Gisteren werden we dan ook verwacht om zeker niet de minste Negroni’s te komen proeven. Achter de bar stonden Jan en Noa Van Ongevalle (vader en dochter, The Pharmacy, Knokke)
, geflankeerd door hun internationale gaste, Marie Rausch (Rotkehlchen, Münster, Duitsland). Deze 29-jarige Duitse bartender is de winnares van het Diplomatico Tournament 2017 en van de Campari-wedstrijd ‘Forgotten cocktails’.

Dit drietal zorgde voor enkele bijzondere interpretaties van de Negroni, die toch best ver verwijderd lagen van het standaardrecept met even delen Campari, Gin en Cinzano 1757. Na het proeven van enkele cocktails ging mijn persoonlijke voorkeur uit naar de creatie van de jongste telg uit Knokke : “Rose Garden”, een heerlijk frisse interpretatie die echt helemaal klopt.

Breakfast Negroni (Jan) :
Cinzano geïnfuseerd met tonkabonen, Gin, cupcake met koffie, een oesterblad en gezouten karamel.

Rose Garden (Noa) :
Bulldog Gin geïnfuseerd met rozen, eiwit, waterkers, kardemom, pompelmoes en citroen, rozenknopjes en citroenzeste.

Van Marie Rausch proefde ik een Negroni met fruitige espuma bovenop. De smaak was heerlijk, maar de textuur tijdens het drinken was voor mij persoonlijk toch net iets teveel smoothie.

Alle ‘speciale’ Negroni’s werden vers bereid, maar voor wie niet wou wachten was er ook nog de kiosk op het terras, waar barman Thomas een ‘standaard’ Negroni serveerde. Een uitstekende liveband zorgde tenslotte voor muziek en lekkere hamburgers werden gegrild op de BBQ.

Alweer een schitterende avond in het teken van de nalatenschap van Gaspare Campari. 

P.S. Meer foto's kan je zoals steeds terugvinden op onze Facebook pagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten