woensdag 7 juni 2017

Negroniweek Alchemistbox Belgian Americano

Vorig jaar brachten we tijdens de Negroniweek een reeks cocktails die stuk voor stuk afgeleid waren van de Negroni. Zo passeerden o.a. de Negroni Sbagliato, de Boulevardier en de Americano de revue. De Americano is de enige echte voorloper van de Negroni, bestaande uit Campari, vermout en bruisend water. Deze cocktail ontstond ergens rond 1860 in Caffè Campari en werd bedacht door Gaspare Campari himself.

Oorspronkelijk noemde deze cocktail de “Milano-Torino”, vanwege de oorsprong van de ingrediënten. Campari kwam immers uit Milaan en Punt e Mes vermout kwam uit Turijn. In het begin van vorige eeuw werd de cocktail immens populair bij Amerikanen en de cocktail werd overal bekend als de “Americano”.
Leuk weetje : Ondanks alle Martini’s en Vespers was de Americano ook de allereerste cocktail die ooit werd besteld door James Bond in het eerste boek uit de 007-reeks, Casino Royale.

Alchemistbox
, het Belgische merk met de leuke cocktailboxen (VADERDAGTIP !!!) die we nog kennen van de Red Ginger cocktail en de meer gedurfde Smoky Spiced Apple Moonshine-cocktail, komt nu met een derde box op de markt : Belgian Americano.

Niet zomaar een Americano, maar een creatieve en hedendaagse variant op basis van een Belgische bitter die iets fruitiger is dan Campari. Door Schweppes Pink Pepper tonic te gebruiken in plaats van het gewone bruiswater krijgen we natuurlijk ook een pittige toets. De grapefruit bitters zorgen voor het extra fruitige bittertje.


Inhoud van de Alchemistbox 
 • 100 cl Carlo Alberto Vermout (Turijn, Italië)
 • 70 cl Biercée Bitter (Charleroi, België) 
 • 20 cl Bitter Truth Grapefruit Bitters (Munchen, Duitsland)
 • 2 flesjes Schweppes Pink Pepper (Zwitserland)
 • Barlepel
 • De handige glazen Alchemist jigger

 • Voor de afwerking heb je alleen nog een halve sinaasappel nodig per cocktail. Die moet uiteraard vers zijn en kon dus niet mee in de doos. Met de inhoud van deze cocktailbox kan je vier cocktails maken.

  BELGIAN AMERICANO

  Ingrediënten
  25 ml Biercée Bitter
  25 ml Carlo Alberto Red Vermout
  80 ml Schweppes Pink Pepper
  3 of 4 druppels Bitter Truth Grapefruit bitters
  1 halve sinaasappel

  Bereiding
  Het leuke aan deze cocktail is dat je er geen shaker of mengbeker voor nodig hebt. We bouwen de cocktail op rechtstreeks in het glas. Vul een cocktailglas met ijsblokken en voeg de Biercée bitter en vermout toe. Roer een tiental seconden.

  Giet 40 ml Pink Pepper tonic in het maatbekertje. Steek de barlepel rechtop in het glas en houdt deze dan een beetje schuin. Plaats het maatbekertje bovenaan tegen de gedraaide steel van de lepel en giet voorzichtig de tonic bij in het glas. Vul opnieuw 40 ml in het maatbekertje en herhaal. Deze manier van toevoegen zorgt ervoor dat de bubbels van de tonic behouden blijven.

  Voeg drie of vier druppels grapefruit bitters toe in het glas.

  We versieren het glas met een mooi schijfje verse sinaasappel. Als extra garnituur maken we een twist met sinaasappelschil en deze leggen we bovenop de cocktail. Heb je hier wat meer info bij nodig, bekijk dan zeker de bijgevoegde video.   


  De Alchemistboxen zijn onder meer verkrijgbaar via de website Luxury for Men.


  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten