dinsdag 24 januari 2017

1 Jaar Double Strainger + Recept The Godfather


Vandaag bestaat deze blog over “Cocktails & Spirits” exact één jaar. Toen we ermee van start gingen wisten we niet echt in welke richting dit project ons zou leiden. Intussen hebben we heel wat zaken kunnen uittesten en zijn we dankzij een heel trouw publiek kunnen groeien tot een drukbezocht kanaal met een blog, Facebook pagina en Instagram-feed.

Oorspronkelijk hadden we tot doel om zoveel mogelijk eenvoudige recepten te delen waar onze lezers thuis van zouden kunnen genieten. Geen ingewikkelde siropen waarvoor je een uur in de keuken moet staan of geen moeilijk vindbare flessen, maar smaakvolle cocktails met eenvoudige ingrediënten uit de supermarkt. Daar zijn we zeker voor een stuk in geslaagd, maar tot onze verbazing werden we ook al snel gevolgd door een aanzienlijk deel van de Belgische spirits- en barwereld. Dit heeft ons natuurlijk ook nieuwe kansen en opportuniteiten gebracht waar we jullie graag van laten meegenieten.

Verwacht voor de komende maanden dus vooral nog veel meer van ons beproefde concept : Recepten voor lekkere cocktails, reviews van sterke dranken, verslagen van onze bezoeken aan beurzen, cocktailbars en stokerijen. We proberen ons daartoe te beperken zodat we ons ook echt kunnen specialiseren binnen onze zelfgekozen niche. We schrijven dus niet over bieren, daar zijn beslist andere gespecialiseerde blogs over te vinden. We schrijven soms wel over lekkere wijnen, gekoppeld aan bepaalde feestdagen.

Op een jaar tijd hebben we ook schitterende relaties kunnen opbouwen met heel wat producenten, distributeurs, P.R. bureaus en supermarktketens, zonder wie deze blog vrijwel onmogelijk zou zijn. Dankzij deze partners kunnen we regelmatig nieuwigheden ontdekken, themaweken organiseren en reviews koppelen aan bepaalde feestdagen. Binnen enkele weken krijgen we vb. een aantal reviews en blogartikels in het thema van Valentijn.

Geen taart voor deze verjaardag, maar wel een zeer eenvoudige en smaakvolle cocktail met slechts twee ingrediënten : The Godfather. Een cocktail en een thema waar ik echt wel iets mee heb. Ik hou van deze filmtrilogie van Francis Ford Coppola en de schitterende soundtrack van Nino Rota. “Parla più piano”, de titelsong van The Godfather is zelfs al vele jaren de beltoon op mijn smartphone.

Deze cocktail wordt vaak bereid met gelijke delen whisky en Amaretto, maar persoonlijk vind ik dit toch echt veel te zoet. Het recept is ook familie van de meer bekende ‘Rusty Nail’, bereid met Scotch Whisky en Drambuie.


Ingrediënten
5 cl Schotse whisky naar keuze
2 cl Amaretto di Saronno

Bereiding
Voeg de ingrediënten samen in een mengbeker met ijs en roer tot ze perfect gekoeld en gemengd zijn. Strain in een whiskytumbler met vers ijs en voeg een cocktailkers of een zeste van sinaasappel toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten