maandag 16 januari 2017

Blue Monday : Het medicijn tegen de blauwe maandag


Vandaag is het alweer ‘Blue Monday’, wat zou staan voor de meest deprimerende dag van het jaar. Deze ‘feestdag’ werd bedacht door de Britse psycholoog Cliff Arnall in 2005. Hij stelt dat de maandag van de laatste volle week van januari* de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Goede voornemens zijn vaak al aan de kant geschoven, vakanties zijn nog heel ver weg en de dagen zijn nog donker. Nothing a nice cocktail can’t cure !

De ‘Blue Monday’ is inderdaad ook een (vrij stevige) cocktail, die je onmiddellijk je zorgen doet vergeten.

Ingrediënten
3 delen Absolut Vodka
1 deel Cointreau
1 dash Bols Blue Curaçao


Bereiding
Alle ingrediënten samenvoegen in een mengglas met veel ijs. Stevig roeren tot alles goed gekoeld en gemengd is. Strainen in een voorgekoeld Martiniglas. Versieren met een cocktailkers.

Varianten
Op het internet kan je ook lichtere varianten terugvinden die vb. aangevuld werden met tonic of bitter lemon. Er bestaat ook een meer complexe variant waarbij er nog vermout en orange bitters extra worden toegevoegd.

*De maandag van de laatste volle week van januari ? Wakkere zielen zullen opmerken dat deze regel dit jaar niet klopt… Maar er blijkt een toevoeging te zijn: “tenzij het loon al betaald is”. En laat dat voor velen reeds op de 20e van de maand, of daarrond gebeuren… Dus werd de Blue Monday voor 2017 vastgelegd op maandag 16/1/17.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten