woensdag 11 januari 2017

Met een Angel shot kan de barman je leven redden


Het zou knap zijn als zoveel mogelijk Belgische horecazaken dit initiatief van een restaurant uit Florida konden overnemen. In deze tijden van Tinder en andere sociale media gebeuren er immers heel wat “eerste dates” in horecazaken en die lopen helaas niet altijd positief af. In het geval de man absoluut niet lijkt op zijn online profiel of de dame zich om eender welke reden echt niet veilig voelt moet ze dat op een eenvoudige en veilige manier kunnen kenbaar maken aan de kelner of barman. Als bareigenaar wil je immers toch ook dat alle gasten een fijne avond beleven en dat iedereen zich veilig kan voelen in jouw zaak.

The Iberian Rooster
, een Portugees restaurant in St-Petersburg (Florida) heeft een poster opgehangen in de damestoiletten met volgende tip, die dames kunnen toepassen wanneer ze zich niet veilig voelen :
  • Bestel een “Angel shot” = “Ik wil onder begeleiding terugkeren naar mijn auto”.
  • Bestel een “Angel shot met ijs” = “Ik wil dat je een taxi of Uber voor me regelt”.
  • Bestel een “Angel shot met limoen” = “Ik wil dat je nu de politie belt”.
Zonder dat de ‘bad date’ iets vermoed kan de jongedame discreet geholpen worden.

Uiteraard werkt dit systeem alleen wanneer elke horecazaak zijn eigen geheime code gebruikt, die opgehangen wordt in de damestoiletten.
 
Een ander mooi voorbeeld is de Engelse horecazaak ‘The Brickyard’, waar men al geruime tijd vrouwennamen gebruikt waarnaar moet worden gevraagd aan de bar.  “Is Angela toevallig aanwezig ?” kan dan hetzelfde betekenen als het bestellen van een “Angel shot” in het vorige voorbeeld. 


I need to make the sign for the bar/brewery I work at. I'll always have your back!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten