donderdag 21 februari 2019

Happy Margarita Day !!!

 
Vandaag is het Margarita Day en dan hebben we het niet over de bekende pizza, maar over de heerlijke friszurige Tequila-cocktail. De Margarita is vermoedelijk zowat de populairste sour-cocktail, waarbij in de klassieke versie de Cointreau sinaasappellikeur instaat voor de zoete factor. Bij voorkeur in combinatie met een silver (ongerijpte) Tequila en vers limoensap. De verhouding tussen de ingrediënten wisselt nogal afhankelijk van het recept en soms kom je ook wel eens een bartender tegen die er graag suikersiroop wil aan toevoegen.

Wil je grasduinen in honderden fantastische Margarita-recepten neem dan zeker een kijkje op de social media pagina’s van The Margarita Mum
. Rhonda is helemaal bezeten door de Margarita en heeft er haar levenswerk van gemaakt om te zoeken naar het perfecte recept.

Voor deze Margarita Day liet ik me inspireren door meerdere smaken en recepten om te komen tot deze luxe versie.

Cadillac Margarita

Ingrediënten
5 cl Premium Tequila Reposado (naar keuze)
2 cl Marie Brizard Orange Curaçao
2 cl Giffard Rhubard Liqueur
3 cl vers limoensap

Glas
Margaritaglas

Bereiding
Alle ingrediënten samenvoegen in een shaker met veel ijs. Krachtig shaken gedurende een half minuutje. Dubbel zeven doorheen een fijn zeefje in een voorgekoeld Margaritaglas. Versieren met een vers partje limoen.

Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten