zondag 28 oktober 2018

Heerlijke herfstaroma's met Jack Daniel's Tennessee Fire

 
De zomer leek dit jaar oneindig lang te duren, maar als ik naar buiten kijk dan lijkt de natuur toch eindelijk in herfst-modus te komen. Voor mij staat de herfst gelijk aan vallende bladeren in mooie kleuren, kastanjes, aroma’s van appels en peren … en kaneel.

Jack Daniel’s zet deze herfst zijn ‘Tennessee Fire’ variant in de kijker, een lekkere borrel op basis van de welgekende Jack Daniel’s Old nr. 7 whiskey, gemixt met een pittige kaneellikeur met allspice en nootmuskaat. Het resultaat is een zachte herfstborrel, maar met een pittige kruidenkick.

Tennessee Fire kan je serveren als ijskoude borrel. Dit werkt het best als je de borrelglaasjes in de diepvries bewaart. Maar uiteraard kan je er ook een lekkere cocktail mee maken. Zelfs mijn wederhelft vond deze eigen variatie op de QB Sneak zeer lekker, terwijl ze normaal gezien zelfs geen whiskey lust !


Sneaky Quarterback

Ingredi├źnten
5 cl Jack Daniel’s Tennessee Fire
4 cl Veenbessensap
1 cl vers limoensap
Fever-Tree Indian Tonic

Bereiding
Voeg de Tennessee Fire, het veenbessensap en het limoensap samen in een shaker met ijs. Stevig shaken tot de cocktail ijskoud is. Serveren in een mooi cocktailglas met vers ijs. Aftoppen met een beetje tonic. Versier met een cocktailkers en een kaneelstokje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten