zondag 21 oktober 2018

'Sober October' met Seedlip

 
Seedlip was één van de eerste merken dat op de markt kwam met gedistilleerde niet-alcoholische spirits. Brian Branson, een voormalig apotheker baseerde zich op oude recepten uit een boek van 1651 “The art of distillation”. Eind 2015 kwam hij op de markt met Seedlip, een drankje wat een antwoord moest bieden op de vraag “What to drink when you’re not drinking”. Gemaakt zonder suiker, zoetstoffen of kunstmatige smaken.

Drankjes op basis van Seedlip staan intussen op de kaart bij gerenommeerde hotels en restaurants zoals ‘The Savoy’ en ‘The Fat Duck’. Deze spirits worden nogal eens “alcoholvrije gin” genoemd, omdat je ze vrij goed kan gebruiken in cocktails en longdrinks ter vervanging van gin. Recent werd het gamma uitgebreid naar drie verschillende smaken :

Seedlip Grove 42 – Citrus : Bittere sinaasappel, mandarijn, bloedappelsien, gember, citroengras en citroen. Perfect Serve met Fever-Tree Mediterranean Tonic of Clementine Tonic met kaneel.


Seedlip Spice 94 – Aromatic : Eik, Cascarilla schors, kardemom, All Spice, citroen en pompelmoes. Perfect Serve met Fever-Tree Indian Tonic of Aromatic Tonic.

Seedlip Garden 108 – Kruidig : Hooi, erwt, pepermunt, rozemarijn, tijm en hop. Perfect Serve met Fever-Tree Indian Tonic of Elderflower Tonic.

In de UK organiseren ze 'Sober October'
, als variant op onze 'Tournée Minérale' tijdens de maand Februari. Daarom leek het ons wel eens leuk om aan de slag te gaan met deze drie niet-alcoholische spirits. Zelf ben ik niet zo’n fan van volledig alcoholvrije maanden, ik denk nog steeds dat het gezonder en verstandiger is om het hele jaar door met mate te genieten van kwalitatieve drankjes. Met deze drie spirits maak ik dan ook een alcoholvrije variant op een Gin & Tonic, een lekkere mocktail en een best wel geslaagde low-alcohol variant op een Negroni.

Seedlip & Tonic

Ingrediënten
5 cl Seedlip Garden
15 cl Fever-Tree Indian Tonic


Bereiding
Serveer in een cocktailglas met veel ijs. Versier met een takje rozemarijn of enkele erwtjes. Persoonlijk vond ik deze spirit niet zozeer kruidig, maar vooral heel erg vol van aardse smaken. Ik opteerde dan ook voor een eenvoudig schijfje sinaasappel om de cocktail wat op te frissen in plaats van het geheel nog aardser te maken met de erwtjes. Persoonlijk vond ik deze variant toch wel de minste van het drietal.


Seedlip Blossom(-ish)

Ingrediënten
5 cl Seedlip Grove
15 ml vers citroensap
20 ml vers sinaasappelsap
15 ml suikersiroop


Bereiding
Shake met ijs en serveer doorheen een fijn zeefje in een cocktailglas met vers ijs.


Versier met een sinaasappelblaadje.

Seedlip Low-Groni

Ingrediënten
35 ml Seedlip Spice
25 ml Monin Bitter (N.A.)
25 ml Rode vermouth


Bereiding
Stir in een mengbeker met veel ijs. Serveer in een cocktailglas met veel ijs. Versier met een mooi stukje sinaasappelschil.


Bij het gebruik van losse ijsblokjes kan je deze cocktail ook prima samenstellen in het glas. Wanneer je een groot ijsblok gebruikt voor het serveren zou ik zeker eerst stirren in een groot mengglas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten