vrijdag 13 juli 2018

Lynchburg Lemonade

Dit artikel begint met een belangrijke bekentenis. Ja, ik ben een fan van Jack Daniel’s. Ik ben zelfs een verwoed verzamelaar van authentieke Jack Daniel’s spullen en ik ben al vele jaren een trots lid van de Tennessee Squire Association. Dat is de officiële vereniging van Jack Daniel’s fans, onder streng toezicht van de stokerij. In het geval jij (nog) geen fan bent van Jack Daniel’s Old nr.7, probeer dan echt eens de Single Barrel of de Single Barrel 100-Proof. Je zal verbaasd zijn over de kwaliteit.

Jack Daniel’s wordt geproduceerd in Lynchburg, Tennessee. Een klein stadje dat in heel wat opzichten bijzonder is. Zo is er vb. slechts één verkeerslicht in het stadje, maar dat is niet eens het meest bijzondere. Als onderdeel van Moore County vallen ze immers nog steeds onder de wetgeving van de drooglegging. In Moore County werd die namelijk nooit opgeheven. In Lynchburg mogen ze dus wel Jack Daniel’s produceren, maar niet verkopen of nuttigen.


Een direct gevolg daarvan is dat een rondleiding in de Jack Daniel’s stokerij niet afgesloten wordt met een lekker glas whisky, zoals gebruikelijk in andere stokerijen. Hier krijg je een lekker glaasje limonade, wat meer dan waarschijnlijk wel wat Jack Daniel’s bevat. Maar vertel dat vooral niet verder.

De "Lynchburg Lemonade" werd hierdoor een zeer bekende cocktail, die vandaag ook verkrijgbaar is op heel wat zomerfestivals. Deze zomer is de bar van Jack Daniel’s onder meer aanwezig op Graspop, TW Classic en Dour. Lynchburg Lemonade is een zeer verfrissend en licht alcoholisch drankje wat echt aanslaat bij een breed publiek. Dit jaar kreeg het recept een kleine upgrade door er ook triple sec aan toe te voegen. Traditioneel wordt deze cocktail geserveerd in een grote glazen beker met veel ijs.

Lynchburg Lemonade

Ingrediënten
4 cl Jack Daniel’s Old Nr. 7
2 cl Triple Sec
2 cl vers citroensap
8 cl limonade (vb. Sprite)
2 koffielepeltjes kristalsuiker


Bereiding
Vul de beker met ijsblokken. Voeg Jack Daniel’s, triple sec en citroensap toe. Vul aan met Sprite. Even kort roeren en afwerken met een schijfje citroen. Ijskoud serveren !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten