De Royal Bermuda Yacht Club Cocktail werd voor het eerst gemaakt in de gelijknamige club in Bermuda in 1844. Deze club werd stevig gefrequenteerd door Britse officieren. Het recept is een variatie op een ouder Daiquiri-recept uit de cocktailboeken van Trader Vic. Je kan deze cocktail dan ook zien als een uitzonderlijk smaakvolle Daiquiri.
De suikersiroop wordt vervangen door orange curacao en de Barbados rum wordt aangevuld met spicy Falernum. Dit is een likeur op basis van rum, met veel gember en limoen. Falernum kan je vrij gemakkelijk vinden in de betere drankenhandel, o.a. van merken als World’s End.
The Royal Bermuda Yacht Club Cocktail
Ingrediënten
6 cl Barbados Rum
1,5 cl World’s End Falernum
0,75 cl Orange curaçao
2 cl vers limoensap
Glas
Coupeglas
Bereiding
Voeg alle ingrediënten samen in een shaker met veel ijs. Krachtig shaken gedurende minstens 15 seconden. Dubbel zeven in een voorgekoeld coupeglas. Een cocktailkers of een limoenpartje mag, maar is zeker niet noodzakelijk.
Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten