zaterdag 1 september 2018

Lekker fout met de Blue Lagoon

 
Het is alweer 1 september… officieel zit de zomervakantie er weer op, maar gelukkig zijn er tijdens de nazomer nog regelmatig avonden die voldoende warm zijn om buiten te aperitieven. Deze eenvoudige maar zeer verfrissende cocktail is alvast een leuke start voor het weekend.

In de barwereld worden cocktails met Blue Curaçao meestal als een beetje “fout” bestempeld, maar dat maakt het ook net zo leuk om ze toch eens te maken. Blue Curaçao wordt gemaakt op de Nederlandse Antillen met de zeer aromatische gedroogde schillen van de Laraha, een vrij zure sinaasappel. Deze likeur kan je dan ook een beetje vergelijken met andere sinaasappellikeuren zoals Cointreau of Triple Sec, al zijn deze zoals de naam al aangeeft iets minder zoet. Het distillaat op zich is eigenlijk kleurloos, de typische blauwe kleur wordt toegevoegd met voedingskleurstof.


Blue Lagoon

Ingrediënten
5 cl Belroy’s Vodka
2,5 cl Bols Blue Curaçao
Limonade (7-up of Sprite)

Bereiding
Vul een highball-glas of longdrink met veel ijs. Voeg eerst de vodka en Blue Curaçao toe. Roer even met een barlepel om goed te mengen. Vul aan met limonade en versier met een schijfje sinaasappel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten