In dit voorbeeld ging ik eerst de smaken van de amaro en de cold brew samenvoegen met iets Italiaans in gedachten. Ik wou dan wat fraîcheur toevoegen met het limoensap, wat ik weer in balans moest brengen met suikersiroop. Op dat punt deed de cocktail me niet langer denken aan Italië, maar aan de Caraïben. En dus besloot ik om te eindigen met een stevige portie Dark Spiced Rum. Het Italiaanse steken we dan maar in de naam ;-)
Scuro Speziato
Ingrediënten
5 cl World’s End Dark Spiced Rum
3 cl Amaro Montenegro
3 cl Conker Cold Brew Coffee Liqueur
2 cl Vers Limoensap
1 cl Rietsuikersiroop
Bereiding
Alle ingrediënten samenvoegen in een shaker met veel ijs. Stevig shaken en dubbel zeven in een Old Fashioned glas met een groot ijsblok. Versieren met een cocktailkers en een gedroogd schijfje sinaasappel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten