donderdag 27 september 2018

Alchemistbox - Hierbas de las Dunas

 
De leuke cocktailboxen van Alchemistbox mochten we al eerder testen op onze blog. Het is een tijdje stil geweest rond dit merk, maar recent werd deze start-up overgenomen door een nieuw en zeer enthousiast team :
 • Brian De Herdt (21) : Marketing student / Marketing Manager
 • Ellen De Herdt (19) : Pure-C / Grafisch design student / Cocktail & Creative Manager
 • Mark Masz (23) : Sales Manager
Dit drietal nam de start-up over van stichter en bedenker van het concept Ricardo Ghekiere, die intussen al met nieuwe projecten aan de slag is. Ellen werkte in het team van restaurant Pure-C, wat zeker vertrouwen geeft voor wat betreft de kwaliteit. Wat ze nog meer meebracht van Pure-C is de lekkere ziltzoete kruidenlikeur Hierbas de las Dunas van sterrenchef Syrco Bakker. De 18 verschillende verse kruiden, bloemen en planten die gebruikt worden voor deze likeur worden elk apart gekweekt en met de hand geplukt in de duinen van Cadzand. Op basis van deze likeur komt er nu een gloednieuwe cocktailbox op de markt.

We mogen alvast verklappen dat ook de vorige boxen zullen herbekeken worden en binnen enkele weken verwachten we een vernieuwde Red Spice box met aangepast recept. Uiteraard zullen we die ook opnieuw aan jullie voorstellen.

 
Wat zit er in de Hierbas de las Dunas Alchemistbox ?
 • 2 flesjes van 100 ml Hierbas de las Dunas
 • 1 flesje Alchemix (50 ml Supasawa + 50 ml Monin Lemongrass)
  Dit is een zeer interessante mix van een Belgisch Premium “zuur” cocktail-ingrediënt en een zeer bekende Franse “zoete” citroengrassiroop.
 • 2 flesjes Fever-Tree Mediterranean tonic
 • 1 flesje van 5 ml Villa Manodori Rosemary Extra Virgin Olive Oil
  Deze rozemarijnolie uit Modena is een creatie van Massimo Bottura, een Italiaanse driesterrenchef. Artisanaal gemaakt in kleine hoeveelheden om de pure smaak te behouden. 
 • 1 barlepel
 • Alchemist’s Jigger
Deze box bevat ingrediënten voor 4 cocktails. Hieronder het recept voor één cocktail.

Ingrediënten
50 ml Hierbas de las Dunas
25 ml Supasawa/Monin Lemongrass Alchemix
100 ml Fever-Tree Mediterranean tonic
4 druppels Villa Manodori Rosemary Olive Oil
Optioneel : een schijfje limoen en/of een takje rozemarijn (verse ingrediënten zitten NIET in de doos)

Bereiding
Vul je cocktailglas met ijsblokken en voeg de Hierbas de las Dunas toe. Schud met het flesje Alchemix en voeg 25 ml toe in het glas. Roer gedurende een tiental seconden met je barlepel. Voeg 100 ml tonic toe. Als laatste voeg je nog 4 druppels van de rozemarijnolie toe en geef het nog één voorzichtige draai van je lepel. Versiering is niet strikt noodzakelijk, maar een schijfje limoen en/of een takje verse rozemarijn maakt je cocktail natuurlijk wel wat meer Instagram-waardig ;-)

TIP :
Een takje rozemarijn knippen we in onze eigen kruidentuin. Voor het schijfje limoen snijden we geen verse limoen aan, maar gebruiken we een gedroogd limoenschijfje. Hiermee vermijden we dat we voor de zoveelste keer een halve limoen moeten weggooien die we na enkele dagen ergens achterin de koelkast terugvinden.

Enkele keren per jaar droog ik zelf allerlei citrusschijfjesmaar af en toe ga ik ook ten rade bij Botanic & Fruits, die een ruim gamma hebben met gedroogd fruit. Vroeger waren hun verpakkingen vrij groot, maar recent brachten ze de gloednieuwe “Pimp & Drink” verpakkingen op de markt. Kleine en handige potjes met een achttal citrusschijfjes. Ideaal voor in je cocktail, softdrink, thee of water. Je kan deze kleine verpakkingen onder andere vinden bij Delhaize.

Een Alchemistbox is uiteraard ook een prachtig geschenkidee. Het is eens wat anders dan een fles wijn of een boeket bloemen wanneer je ergens op bezoek gaat. Je eigen Alchemistbox met Hierbas de las Dunas bestellen kan via deze link.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten