maandag 3 september 2018

Berlin Cosmo

 
Berlijn. Ik ben er helaas nog niet geweest, maar deze tot de verbeelding sprekende stad staat zeker op mijn verlanglijstje. Thuis van de monumentale Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie en de beruchte muur, maar eveneens thuis van een bloeiende kunstenaars- en barscene. Meer zelfs, het is de thuislocatie geworden voor één van de grootste horecabeurzen ter wereld : Berlin Bar Convent. Daarnaast is het ook nog steeds de grootste stad van Duitsland en zelfs de op één na grootste stad van de Europese Unie (na Londen).

Het kon dus niet anders of er moest toch ooit al eens een eerbetoon aan deze stad gemaakt zijn in de vorm van een lekkere cocktail. De Berlijnse bol kennen we allemaal van bij de bakker (mijn persoonlijke “guilty pleasure”, die zelfs in het Hof van Cleve op de dessert-trolley ligt!), maar vraag volgende keer in je favoriete bar misschien ook eens of ze deze Berlijnse Cosmopolitan kennen.


Een unieke Cosmo zonder veenbessensap of Cointreau. Naar mijn ervaring moet je de exacte hoeveelheid van de ingrediënten wel steeds een beetje afstemmen op de zoetheid van de frambozensiroop, want dat wil nogal eens variëren.


Berlin Cosmo


Ingrediënten
4,5 cl Absolut Vodka
4 cl Vers limoensap
2 cl Frambozensiroop
1 cl Forest Vermouth wit
½ Eiwit


Bereiding
Voeg alle ingrediënten samen in een shaker ZONDER ijs. We gaan eerst even droog shaken om het eiwit mooi te laten schuimen. Daarna ijs toevoegen en opnieuw shaken om de cocktail goed te koelen. Serveren in een Martini- of coupeglas. Wij kozen voor de prachtige coupes van Holmegaard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten