Het kon dus niet anders of er moest toch ooit al eens een eerbetoon aan deze stad gemaakt zijn in de vorm van een lekkere cocktail. De Berlijnse bol kennen we allemaal van bij de bakker (mijn persoonlijke “guilty pleasure”, die zelfs in het Hof van Cleve op de dessert-trolley ligt!), maar vraag volgende keer in je favoriete bar misschien ook eens of ze deze Berlijnse Cosmopolitan kennen.
Een unieke Cosmo zonder veenbessensap of Cointreau. Naar mijn ervaring moet je de exacte hoeveelheid van de ingrediënten wel steeds een beetje afstemmen op de zoetheid van de frambozensiroop, want dat wil nogal eens variëren.
Berlin Cosmo
Ingrediënten
4,5 cl Absolut Vodka
4 cl Vers limoensap
2 cl Frambozensiroop
1 cl Forest Vermouth wit
½ Eiwit
Bereiding
Voeg alle ingrediënten samen in een shaker ZONDER ijs. We gaan eerst even droog shaken om het eiwit mooi te laten schuimen. Daarna ijs toevoegen en opnieuw shaken om de cocktail goed te koelen. Serveren in een Martini- of coupeglas. Wij kozen voor de prachtige coupes van Holmegaard.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten