woensdag 29 augustus 2018

Vero Bartender cocktailwedstrijd - Amaro Montenegro

 
Maandagnamiddag was ik aanwezig in het prachtige Kasteel Den Brandt voor de eerste editie van de Vero Bartending cocktailwedstrijd van Amaro Montenegro. Deze keer niet als supporter of jurylid, maar als huisfotograaf van organisator Cinoco. Dit had natuurlijk als voordeel dat ik er letterlijk met mijn neus bovenop zat. Een schitterende, soms spannende en af en toe zelfs hilarische competitie tussen bartenders die zeker niet de minste waren. Ik zag hier meerdere deelnemers die eerder reeds andere vooraanstaande cocktailwedstrijden hadden gewonnen.

Tijdens de eerste ronde moesten alle deelnemers een eigen creatie voorstellen, uiteraard op basis van Amaro Montenegro. Daarna kregen ze voor de tweede ronde een ‘mystery box’ met een geheim ingrediënt, waarmee ze ter plekke op extreem korte tijd een nieuwe cocktail moesten verzinnen en klaarmaken. Hiertoe mochten ze nog enkele ingrediënten kiezen uit een kleine pop-up shop, maar uiteraard moest ook verplicht Amaro Montenegro gebruikt worden.

De ‘mystery box’ ingrediënten varieerden van Gentse Neuzekes, Lierse Vlaaikes, speculoos of zelfs zure hosties… tot Belgische bieren als Gueuze en Kriek.

De 22-jarige nieuwkomer Xander Dedroog heeft letterlijk de anciens ‘afgedroogd’ en mag binnenkort de Belgische kleuren vertegenwoordigen op de ‘Vero Bartender International Final’ in Bologna (Italië).

De winnaar van die finale krijgt vervolgens een ticket voor ‘Tales of the Cocktail’ in New Orleans (USA).

 
 
 
Het erepodium :

  1. Xander Dedroog (Barba Leuven) – Cocktail : La Barba Du Monte
  2. Charlotte De Fevere (L’Apereau Blankenberge) – Cocktail : Monte Mescolare
  3. Andres Claeys (Tapasbar Antwerpen) – Cocktail : Ciao Elena

Een album met mijn foto’s van dit evenement kan je vinden op de Facebook pagina van organisator Cinoco, inclusief cameo ;-)
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten