maandag 25 januari 2016

Review : Mombasa Club Gin


 
Mombasa Club Gin is een kruidige retro-gin die maar liefst 4x gedistilleerd wordt en die een vrij apart levensverhaal kent. Het recept dateert van 1888 en gedurende lange tijd werd deze gin exclusief geproduceerd door de legendarische Mombasa Socialclub aan de Keniaanse kust, tegenover het eiland Zanzibar. De leden van de club waren officials van ‘The British East Africa Protectorate’.
Dit is een kruidige gin met frisse citrustoetsen. Tijdens de bereiding worden onder meer korianderzaad, cassiaschors en engelwortel gebruikt in combinatie met gebruikelijke botanicals als kruidnagel, kaneel, jeneverbessen, nootmuskaat en komijn.

Tonic
Zelf vinden we deze gin zeer lekker in combinatie met een neutrale bittere tonic (vb. Fever-Tree, Fentimans of een light variant), maar probeer zeker ook eens een Schweppes Premium pink pepper of een Schweppes Premium Ginger & Cardamom voor een compleet ander resultaat.

Botanicals
Sinaasappel- of limoenschil kunnen mee in het glas, maar gezien de frisse citrus die reeds aanwezig is kiezen we liever voor enkele lekkere spicy botanicals : Jeneverbessen, roze bessen, korianderzaadjes, steranijs, kruidnagel, kaneel, tasmaanse peper, staartpeper, …

Cocktails
We kregen een tip om deze gin zeker eens te proberen met enkele druppels Orange bitters.
Deze gin is zeer geschikt voor klassieke cocktails als de Pink Gin, Negroni of Tom Collins.

 
Inhoud : 0,7 liter – Alcoholpercentage : 41,5 % (83 Proof)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten