dinsdag 6 augustus 2019

Sloe Negroni

 
De allereerste Belgische gin die ik persoonlijk echt lekker vond was vermoedelijk het bekende bruine flesje met lekker kruidige Filliers Dry Gin 28. Intussen brachten ze meerdere smaken en variaties op de markt. Een aantal daarvan vonden in een grote of mini-fles hun weg naar onze testbar. Een variatie waar ik nog niet eerder iets mee heb gedaan is Filliers Sloe Gin.

Sloe Gin is eigenlijk niet echt een gin, maar eerder een vruchtenlikeur van sleedoornbessen. De bessen worden gemacereerd in gin. Sommige fabrikanten voegen ook sap van sleedoornbessen toe om de smaak te versterken en uiteraard zou het geen likeur zijn zonder suiker.

Het alcoholgehalte is een flink stuk minder dan bij een fles gin. In cocktails wordt Sloe gin dan ook meestal niet gebruikt als hoofdbestanddeel van het recept, maar eerder als een smaak-toevoegende likeur. Het is een likeur met zoete, fruitige, verwarmende smaken en aroma’s, vooral populair tijdens de koudere herfst- en wintermaanden.

En toch geeft deze likeur nu net de mogelijkheid om ook eens een wat lichtere cocktail te maken tijdens de warmste weken van het jaar. Ik koos voor een light-versie van de 100 jaar oude Negroni.


Sloe Negroni


Ingrediënten
3 cl Filliers Sloe Gin
3 cl Campari
3 cl Martini Rubino vermouth


Bereiding
Voeg de drie bestanddelen samen in een mengbeker met veel ijs. Goed roeren tot alles perfect gemengd en gekoeld is. Strainen in een tumblerglas met een groot ijsblok. Versier met een mooi stukje citrusschil.


Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten